معاون غذا و دارو وزارت بهداشت با اشاره به جايگاه داروسازي و رشد اين رشته در كشور گفت: در 5 سال گذشته رشد توليد علم كشور جزء بالاترين رشدها در ميان كشورهاي جهان بوده است به طوريكه در سال 2005 ايران بيشترين ميزان رشد را داشته است. البته هنوز قدر مطلق توليد علم در كشور مطلوب نيست اما شيب رشد تا اندازه اي مناسب است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، دكتر "رسول ديناروند" عصر روز گذشته در افتتاحيه دهمين همايش علوم دارويي در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما افزود: رشد مقالات علمي در داروسازي در سال 84 نسبت به سال 83 ، 2 برابر بود كه اين امر عمدتاً ناشي از توسعه رشته هاي تخصصي داروسازي است. رشد توليد علم در ساير رشته 5 برابر نسبت به سال هاي گذشته بود در حاليكه اين رشد در داروسازي 6 برابر سال هاي گذشته بوده است.

به گفته "ديناروند" ايران در تمام علوم دارويي رشته تخصصي در كشور دارد كه در توليد علم داروسازي نقش عمده اي را ايفا مي كند.

وي يادآور شد: 11 دانشكده داروسازي در كشور فعاليت مي كنند كه اين تعداد به 15 دانشكده افزايش مي يابد. افزايش پذيرش دانشجو در رشته داروسازي به عنوان يكي از سياست هاي ظرفيت سازي در كشور مطرح است و در اين راستا ظرفيت رشته هاي تخصصي نيز افزايش پيدا مي كند.

معاون وزير بهداشت بر گسترش مراكز تحقيقاتي مرتبط با علوم دارويي تأكيد كرد و گفت: داروسازي رشته اي است كه صرفاً ارائه خدمات نمي پردازد و به عنوان يكي از علوم پايه بايد مورد توجه باشد.

وي با اشاره به استانداردهاي سازمان بهداشت جهاني و وضعيت ايران گفت: از نظر شاخص هاي WHO ايران در ميان 22 كشور منطقه مديترانه شرقي در بخش دسترسي مردم به دارو، كنترل دارو و عوارض دارويي جزء بهترين كشورها است.

"ديناروند" افزود: هم اكنون بيش از 95 درصد داروهاي موجود در كشور توليد داخل است و داروهاي جديدي هم در دست توليد داريم تا نياز داخلي تأمين شود.

وي از توليد دو داروي مهم در داخل كشور كه مشابه خارجي ندارند خبر داد و گفت: دو داروي جديد كه در درمان ايدز و اعتياد كاربرد داشته و مشابهي هم ندارند توليد شده و در سال جاري به بازار عرضه مي شود.

معاون غذا و دارو وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: بازار نيروي محركه آموزش و پژوهش در داروسازي است و مسير تحقيقات نيز بايد از همين راه طي شود و دانشمندان كشور ما نيز تلاش كنند تا فاصله موجود با دنيا را از ميان ببرند.

رئيس انجمن متخصصين علوم دارويي كشور با اشاره به روند شكل گيري اين انجمن و فعاليت هاي آن خاطرنشان كرد: اين انجمن با بازگشت اولين موج از افرادي كه براي گذراندن دوره تخصص در خارج از كشور بسر مي بردند در سال 74 شكل گرفت و به عنوان اولين اقدام همايش علوم دارويي را در سال 75 برگزار كرد.

وي افزود: اين همايش هر دو سال يكبار به صورت منظم در اوايل شهريورماه برگزار مي شود و خوشبختانه امسال با استقبال خوب متخصصان داخلي و خارجي مواجه بوده است.

"ديناروند" ياد آور شد: مجله علمي انجمن به صورت فصلنامه از دو سال گذشته كار خود را آغاز كرده كه مراحل ايندكس شدن آن نيز طي شده و در آينده نزديك به عنوان سومين مجله داروسازي كشور ايندكس مي شود.

وي اظهار داشت: بيش از 50 درصد متخصصين كشور در علوم دارويي عضو اين انجمن هستند و برنامه هاي متعدد بازآموزي براي متخصصان و كارگاه هاي آموزشي براي صنايع در دستور كار اين انجمن قرار دارد.

به گزارش مهر، دهمين همايش علوم دارويي ايران از سوي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، انجمن متخصصين علوم دارويي كشور و شركت هاي دارويي از 30 مرداد تا 2 شهريور برگزار مي شود.