احمد باقری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه هر ساله تعدادی از کشاورزان شهرستان پس از برداشت محصول گندم و جو از مزارع خود، اقدام به آتش زدن کاه و کلشها و بقایای محصولات خود میکنند.
وی عنوان کرد: با وزش باد آتش به مزارع همجوار این مزارع می رسد و موجب آتشسوزی آن مزارع می شود که گاهی باعث سوختن محصولات برداشتنشده نیز خواهد شد.
وی ادامه داد: آتشسوزیهایی که در مزارع به وقوع میپیوندند علاوه بر سوزاندن موجوداتی که در لایه سطحی خاک وجود دارند موجب از بین رفت ماده عالی موجود در خاک نیز میشوند و خساراتی را در بلندمدت برای کشاورزان به دنبال خواهد داشت.
باقری گفت: در سال زراعی جاری ۱۰ هکتار از مزارع جو شهرستان نهاوند بهواسطه آتش زدن همین کاه و کلشها در آتش سوختهاند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند ضمن توصیه به اجتناب کشاورزان از این عمل، گفت: باقی گذاشتن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع و باغها برای غنیسازی خاک امری ثمربخش است که انتظار داریم کشاورزان برای جلوگیری از متضرر شدن خود و دیگران از این کار صرفنظر کنند.
وی در خصوص پرداخت خسارت به کشاورزانی که مزارع آنها دچار حریق شده است، گفت: با توجه به اینکه کشاورزان در ابتدا محصولات خود را بیمه نمیکنند و سپس خود اقدام به آتش زدن کاه و کلشها میکنند بیمه و دولت هیچگونه تعهدی در خصوص پرداخت خسارت به این افراد ندارد.