به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ فضل الله شیری امروز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه از آغاز اجرای طرح تابستانه پلیس راه در استان کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: این طرح از امروز ۱۵ تیر ماه تا چهارم مهر ماه ۹۵ با هدف ارتقاء نظم و امنیت ترافیکی در جادهها و حضور فعال و موثر پلیس راه اجرا خواهد شد.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه بیان کرد: در طول اجرای طرح تابستانه پلیس راه روزانه بیش از ۸۵ تیم محسوس و نامحسوس در جادههای استان گشتزنی خواهند داشت و سازمان هلال احمر، اورژانس و راهداری طبق استانداردهای خود در فواصل مختلف وارد کار میشوند.
وی با اشاره به استفاده از توان و ظرفیت سایر سازمانهای مرتبط به ویژه تمام واحدهای نیروی انتظامی در طرح تابستانه پلیس راه، افزود: پیشگیری از بروز تخلفات حادثهساز، جلوگیری از ناهنجاریهای مرتبط با حوزه مربوطه همچون بیحجابی بانوان در داخل خودرو، برخورد با رانندگانی که اقدام به مصرف الکل و مواد مخدر کرده و... از اهداف این طرح است.
راننده معتاد ۶ ماه از چرخه فعالیت رانندگی خارج میشود
سرهنگ شیری صدور قبض جریمه و تشکیل پرونده و معرفی به مراجع قضایی را نتیجه تخلف و ناهنجاری در جادهها عنوان کرد و گفت: اجرای طرح ناظران غیرمحسوس و استفاده از ظرفیت راهوران محله به ویژه دهیاران برای کمک به پلیس راه روستایی از دیگر اهداف طرح تابستانه است.
وی همچنین استفاده از تجهیزات کنترل سرعت و نصب دوربین نظارتی در ۱۷ نقطه حادثه خیز استان و راه اندازی پلیس راه روستایی را از دیگر اقدامات عنوان کرد و گفت: اجرای تست سلامت روحی و جسمی رانندگان به صورت روزانه با استفاده از تجهیزات مدرن انجام و راننده معتاد به مواد و الکل علاوه بر دریافت قبض جریمه ۴۰۰ هزار تومانی ۶ ماه از چرخه فعالیت خارج میشود.
سرهنگ شیری از اعمال ممنوعیت مقطعی تردد موتور سیکلت سواران در محورهای کرمانشاه - بیستون، کرمانشاه- روانسر، کرمانشاه -ماهیدشت خبر داد و بیان کرد: تردد راکبان موتورسیکلت در برخی بزرگراهها به صورت مقطعی در صورت تراکم ترافیک ممنوع میشود.
کاهش ۲۲ درصدی کل تصادفات در استان
وی با بیان اینکه بعد از ماه مبارک رمضان سفرهای درون استانی به ویژه در راههای روستایی افزایش مییابد، افزود: محورهای کرمانشاه - بیستون، کرمانشاه - روانسر، کرمانشاه - کامیاران، کرمانشاه - اسلام آبادغرب و خروجی سرپل ذهاب تا کرندغرب متاثر از ترافیک جادهای بیشتری خواهند بود.
سرهنگ شیری در تشریح آمار سوانح ترافیکی سه ماهه نخست امسال گفت: در ۳ ماه ابتدای امسال شاهد کاهش ۲۲ درصدی در کل تصادفات نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم در تصادفات جرحی ۳۲ درصد کاهش داشتیم و با کاهش ۱۹ درصدی تلفات مواجه بودیم.
وی عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه را عامل ۴۲ درصد تصادفت جادهای در سه ماهه نخست امسال در استان عنوان و اظهار کرد: ۲۰ درصد از تصادفات ناشی از عدم توجه به جلو، ۱۴ درصد ناشی از انحراف به چپ، ۷ درصد ناشی از عدم رعایت حق تقدم، ۵ درصد عدم رعایت فاصله طولی و ۱۲ درصد نیز سایر موارد بوده است.
سرهنگ شیری ۷۲ درصد تصادفات جادهای در سه ماهه نخست امسال در استان را مربوط به انواع سواری عنوان کرد و گفت: ۱۲ درصد مربوط به کامیون و تریلیر، ۱۱ درصد وانت بار، ۳ درصد موتورسیکلت و ۲ درصد سایر موارد بوده است.
۵۰ درصد تصادفات در ساعات ۱۲ تا ۲۰ رخ داده است
وی با اشاره به اینکه ۳ درصد از تصادفات امسال در استان در ساعات ۲۴ تا ۴ صبح رخ داده، افزود: ساعات ۴ تا ۸ صبح ۱۰.۲ درصد از کل تصادفات رخ داده، در ساعات ۸ صبح تا ۱۲ ظهر ۱۲ درصد، ۱۲ ظهر تا ۱۶ ۲۵.۳ درصد و از ساعات ۱۶ تا۲۰ نیز ۲۶.۹ درصد تصادفات اتفاق افتاده است.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه تصریح کرد: از ساعات ۱۲ ظهر تا ۲۰ در مجموع ۵۰ درصد تصادفات در جادههای استان کرمانشاه به وقوع پیوسته است.
وی با بیان اینکه ۲۲ درصد از تصادفات جادهای در استان در بزرگراهها رخ داده، اظهار کرد: در سه ماهه نخست امسال ۴۴ درصد از تصادفات در راههای اصلی، ۲۳ درصد در راههای فرعی و ۱۱ درصد در راههای روستایی رخ داده است.
سرهنگ شیری عنوان کرد: ۲۶ درصد تصادفات در استان از کیلومتر ۳۰ به بعد اتفاق افتاده، و ۳۷ درصد از تصادفات مربوط به واژگونی بوده همچنین ۳ درصد نیز عابران تشکیل میدهند و تصادف وسیله نقلبه با وسیله نقلیه نیز ۵۰ درصو بوده است.
صدور بیش از ۱۲۸ هزار قبض جریمه
این مقام انتظامی از صدور ۱۲۸ هزار و ۸۰۷ فقره قبض جریمه در سه ماهه نخست امسال در استان خبر داد و بیان کرد: ۳۱ هزار و ۲۴۷ فقره تخلف حادثه ساز اعمال قانون شد.
وی بیان کرد: ارتکاب به تخلف از سوی رانندگان در مدت مذکور ۱۸ درصد کاهش داشته و ۱۴ مورد گواهینامه به مدت ۶ ماه ابطال شد همچنین ۲۱۴ وسیله نقلیه به علت تخلفات حادثه ساز توقیف شد.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه افزود: ۱۲۸۴ مورد نیز تست روحی و جسمی رانندگان انجام و از این تعداد تست ۱۳۶ نفر مثبت اعلام شد.
سرهنگ شیری از کشته شدن ۲۸ هزار و ۸۰۰ نفر در جادههای کشور طی سال ۸۵ خبر داد و افزود: در این سال ۶۰۰ هزار نفر بر اثر سوانح جادهای مجروح شدند که آمار کشتهها در سال ۹۴ به ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر در کشور رسید.