به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست اقتصادی سفیران کشورهای کره شمالی، کره جنوبی، فیلیپین، برونئی، اندونزی، چین، ویتنام، زلاندنو و تایلند به همراه مسئولان وزارت امور خارجه ایران، جهت آشنایی با ظرفیت های اقتصادی این استان فردا از فرودگاه بین المللی در دست احداث منطقه آزاد ماکو بازدید می کنند.
بازدید از مناطق گردشگری، پروژه های اقتصادی و نشست با مدیرعامل منطقه آزاد تجاری ماکو از جمله برنامه های سفیران کشورهای خارجی در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو است.
همچنین در نشست سفیران ۹ کشور آسیای شرقی و اقیانوسیه در کشورمان، گفت و گوهایی برای جذب سرمایه گذار خارجی در منطقه آزاد تجاری ماکو صورت می گیرد تا طرح های پیش بینی شده در این منطقه به مرحله اجرا در آید.
پس از نشست مشترک در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو، عصر امروز نیز نشستی به میزبانی مسئولان استان آذربایجان غربی و با حضور سفیران این ۹ کشور در ارومیه برگزار می شود.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری نشست ۹ تن از سفیران کشورهای آسیای شرقی و اقیانوسیه در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو گفت: سفیران کشورهای کره شمالی، کره جنوبی، چین، فیلیپین، برونئی، اندونزی، ویتنام، زلاندنو و تایلند فردا بازدیدی از مناطق گردشگری و پتانسیل های سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو خواهند داشت.
حسین فروزان در خصوص برنامه های این اجلاس در گفتگو با خبرنگاران با ارزشمند خواندن سفر سفیران ۹ کشور به آذربایجان غربی اضافه کرد: باید قدر دستاوردهای برجام را دانست و نهایت استفاده را به عمل آورد.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو از تجهیز فرودگاه ماکو خبر داد و اظهارداشت: مجوز فرود و پرواز از فرودگاه ماکو اخذ شده و این فرودگاه طی یک ماه آینده به طور رسمی به بهره برداری می رسد.
فروزان با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت های منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو افزود: پس از توسعه و بهبود وضعیت جاده ای و بهره برداری از طرح فرودگاه ماکو، اقدامات اجرایی را برای اتصال و تکمیل خط ریلی به این منطقه را پیگیری می کنیم.
وی همچنین از آغاز عملیات احداث دوهتل پنج ستاره در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو طی یک ماه آینده خبر داد وگفت: این منطقه با ظرفیت های بالای گردشگری دارای بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی ثبت شده است.
فروزان در خصوص صف های طولانی کامیون های ترانزیت کالا در گمرک بازرگان در ماه های گذشته نیز اضافه کرد: این مسیر ترانزیت هم اکنون از ۲ خط به چهار خط تردد افزایش یافته و تمهیدات لازم در این راستا اندیشیده شده است.
منطقه آزاد ماکو با پنج هزار کیلومتر مربع وسعت، بزرگترین منطقه تجاری و صنعتی کشور است که در راستای اهداف اقتصادی در ۲۴ مرداد ماه سال ۱۳۸۹ تصویب شد.
بر اساس لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی، کلیه فعالیت های موضوع قانون چگونگی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن در منطقه آزاد ماکو مجاز است.
احداث فرودگاه بین المللی و خط راه آهن برای اتصال به راه آهن سراسری ایران و کشورهای ترکیه و آذربایجان یکی از مهمترین برنامه های توسعهٔ منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو است.
وی با بیان این که کل بودجه منطقه آزاد تجاری ماکو در سال ۹۱ حدود ۵۰ میلیارد ریال بود، اظهار کرد: این رقم در سال جاری به یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.