به گزارش خبرنگار مهر، مینو رفیعی ظهر دوشنبه در کارگاه مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج و غربالگری اختلالات ژنتیک تصریح کرد: سال گذشته ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار نفر به مراکز مشاوره ژنتیک در سطح کشور مراجعه کردند.
وی با بیان اینکه از این تعداد پنج الی شش هزار نفر مراجعه در حین بارداری است، اضافه کرد: از مراجعات حین بارداری ۴۵۰ نفر به سقط درمانی ارجاع شدند.
به گفته معاون پیشگیری از معلولیت بهزیستی کشور ۱۶۶ مورد از این تعداد به دلیل اختلالات کروموزومی برای سقط درمانی ارجاع شدند که بیشترین شیوع را نشان میدهد.
رفیعی با اذعان به اینکه متوسط عمر یک معلول ۱۷ سال و هزینه نگهداری وی در این مدت سه میلیارد ریال است، اضافه کرد: اگر ۴۵۰ نوزاد معلول سقط نمیشد و به دنیا میآمد هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه به بهزیستی تحمیل میشد.
وی متذکر شد: به لحاظ اقتصادی و به لحاظ اجتماعی و عاطفی لازم است موضوع مشاوره ژنتیک جدی گرفته شده و نسبت به فرهنگسازی آن اقدام شود.
معاون پیشگیری از معلولیت بهزیستی کشور به اجرای طرح پایلوت غربالگری ژنتیک در چهار استان طی سال ۹۳ اشاره و تصریح کرد: در ادامه این طرح به حدی موفقیتآمیز بود که توانستیم اعتبار سال گذشته را نیز جذب کنیم.
رفیعی به افزایش تدریجی گستره جغرافیایی اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: بهزیستی در نظر دارد در یک بازه زمانی سهساله مشاوره ژنتیک به صورت ملی در تمامی استانها اجرا شده و خدمات در دسترس مردم قرار گیرد.
وی به ضرورت توجه کارشناسان جهت انجام کیفی طرح تأکید کرد و بیان داشت: سال گذشته بهزیستی حتی برای حمایت خانوادههای نیازمند ۳۷ میلیارد ریال هزینه کرده است.
معاون پیشگیری از معلولیت بهزیستی کشور متذکر شد: به دلیل اینکه تمامی آزمایشهای مشاوره ژنتیک تحت پوشش بیمه نیست خانوادهها مجبور به پرداخت هزینه هستند و لازم است با مشارکت بیمهها خدمات سهل تر در اختیار مردم قرار گیرد.