به گزارش خبرگزاري مهر، با توسعه روز افزون از انرژي هاي تجديد پذير درجهان پيش بيني مي شود اين انرژي تجديد پذير20 درصد از برق دنيا را در سال 2030 ميلادي تامين كند.
بر اساس اين گزارش ، در سال 2001 نزديك به 6800 مگاوات به ظرفيت نيروگاهي باد در جهان افزوده شده به طوري كه مجموع ظرفيت نيروگاهي نصب شده به 24900 مگاوات رسيد.
آمار منتشره حاكي است اروپا با 66 درصد و آمريكا با 26 درصد رشد همچنان بالاترين مقام را دراستفاده از انرژي باد به خود اختصاص داده اند. كشور ژاپن نيز با 193 درصد رشد ركوردار در توسعه بوده است.
در ميان كشورهاي اروپايي كشور آلمان پيشتاز در اين صنعت بوده است به طوري كه قدرت نصب شده توربين هاي بادي در اين كشور به مرز چهار هزار مگاوات رسيده است و كشور دانمارك نيز درصدد است تا ميزان توليد برق خود را از انرژي باد از 17 درصد به 29 درصد برساند.
اما آمار منتشره در مورد استفاده از انرژي باد حاكي از آن است كه حداقل ظرفيت براي توليد برق دركشور 10 هزار مگاوات است كه اين امر با بهره گيري از انرژي باد فراهم مي شود. در حال حاضر سهم انرژي باد در ظرفيت هاي معمولي حدود سه در 10 هزار است كه براساس پيش بيني هاي بعمل آمده اين سهم تا پايان برنامه چهارم بايد به يك درصد برسد.
همانطور كه آمار نشان مي دهد ايران با وجود داشتن منابع غني تجديد پذير اما كمترين استفاده را از اين منابع مي كند. مديرعامل شركت سديد صبا نيرو در پاسخ به سوال خبرنگار ما در اين باره گفت: سوخت ارزان از مهمترين موانع رشد نيروگاه بادي است چرا كه اتكا به منابع فسيلي در كشور موجب شده كه به فكر متنوع كردن منابع انرژي خود نباشيم.
نصرالله قاضي مير سعيد افزود: امروزه نرخ رشد توربين هاي بادي در دنيا سالانه حدود 5/39 درصد است.
وي با اشاره به رشد روز افزون تقاضاي انرژي گفت: بر اساس پيش بيني هاي وزارت نفت در صورت راه اندازي 24 فاز پارس جنوبي تا سال 1394 و اختصاص چهار فاز اين منطقه به امر صادرات، مصرف گاز داخلي ايران در اين سال با ميزان توليد گاز از اين چهار فاز برابر خواهد شد كه اين امر بر تنوع تامين منابع انرژي تاكيد مي كند.
همچنين محمد حسن اخباري مشاور وزير نيرو با اشاره به توجه كم كشور در سرمايه گذاري در اين مهم گفت: ظرفيت بالقوه ايران براي استفاده از انرژي باد 10هزار مگاوات است درحالي كه ايران تنها از11 مگاوات آن استفاده مي كند.
وي كل سرمايه گذاري ها انجام شده را دراين زمينه 40 ميليارد عنوان كرد وگفت: با تعيين قيمت مناسب براي هر كيلو وات ساعت برق توليدي از نيروگاه هاي بادي مي توان سرمايه هاي بخش خصوصي را دراين زمينه جذب كرد.
اخباري احداث نيروگاه 28 مگاواتي را در منطقه بينالود و مذاكرات ايران براي احداث نيروگاه 25 مگاواتي منجيل را با مشاركت شركت ميتسو بيشي از طرح هاي در حال اجرا در اين زمينه دانست.
دكتر علي محمد احمدي مشاور رييس سازمان انرژي اتمي درباره توسعه استفاده از انرژي باد گفت: با توسعه انرژي باد مي توان به دنيا ثابت كرد كه ايران از انرژي هاي تجديد پذير همانند انرژي اتمي براي مقاصد صلح جويانه خود استفاده مي كند و تنها به دنبال كسب دانش فني آن است.
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۸۲ - ۱۱:۲۱
ظرفيت نيروگاه بادي جهان با متوسط رشد سالانه 16 درصد در سال 2006 به 50 هزار مگاوات افزايش مي يابد.