به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد در این نشست با اشاره به اینکه رسیدگی به آسیب های اجتماعی دغدغه ای جدی از سوی مقام معظم رهبری است که برای رسیدگی به آن دولتمردان را جمع کردند و نسبت به آن هشدار دادند، اظهار داشت: سازمان تبلیغات اسلامی کمیته ای در این راستا تشکیل داد که متناظر با آن در همه استانها این کمیته تشکیل خواهد شد.
حجت الاسلام سید محمدشریف حسینی کوهستانی با اشاره به اینکه استان یزد نیز مانند سایر نقاط کشور از آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و ... رنج می برد، عنوان کرد: لازم است مسائل و مشکلات و آسیبهای اجتماعی استان یزد نیز به شکل خاص مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد با همکاری دستگاههایی نظیر دادگستری و با استفاده از ظرفیت و توان مردم و هنرمندان و رسانه ها، با محوریت مساجد و برنامه های مذهبی بتوانیم آمار آسیب های اجتماعی را در استان یزد کاهش دهیم.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: استان یزد استانی مذهبی است و از ظرفیت های بسیار خوبی در این زمینه برخوردار است که باید از آنها در راستای کاهش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهره گرفته شود.
حجت الاسلام علی کارگر با بیان اینکه بحث آسیب های اجتماعی به شکل جدی در دستور کار سازمان تبلیغات اسلامی قرار گرفته است، عنوان کرد: جلسات مستمر در اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار می شود تا بتوانیم با اولویت بندی آسیبها و رصد آنها بخشی از این مشکلات را در قالب برنامه های فرهنگی رفع کنیم.
رئیس حوزه هنری استان یزد نیز در این نشست اظهار داشت: به نظر می رسد مسئولان در حوزه اجرای برنامه های پیشگیرانه در بحث جرائم و آسیب های اجتماعی و در مجموع در حوزه اجرای برنامه های فرهنگی سرگردان هستند و لازم است برنامه دقیق و مدونی به آنها ارائه شود.
محمدصادق کوچک زاده بیان کرد: از سوی دیگر به نظر می رسد دیگر دغدغه و دلسوزی لازم در دستگاههای متولی امر وجود ندارد.
سرپرست خبرگزاری مهر استان یزد نیز به عنوان یکی از اعضای این جلسه اظهار داشت: بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به خوبی در مراکز مذهبی نظیر مساجد و امامزادهها قابل پیگیری است اما در حوزه درمان آسیبهای اجتماعی نمی توان موضوع را محدود به مکانهای مذهبی کرد.
نیره شفیعی پور بیان کرد: اغلب افرادی که درگیر معضلات و آسیبهای اجتماعی شده اند، حضور مستمری در مساجد ندارند و شاید همین جدایی آنها از مساجد و کمرنگ شدن نقش محوری مساجد آنگونه که در گذشته شاهد آن بودیم، سبب بروز برخی از این آسیبهای اجتماعی شده باشد.
وی بر لزوم ریشه یابی آسیبهای اجتماعی تاکید کرد و افزود: بسیاری از آسیبهای اجتماعی به شکل زنجیره وار به یکدیگر متصل هستند و برخی از آنها فرد را به سمت ارتکاب جرم نیز برده اند.
شفیعی پور همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت تشکلهای مردم نهاد و به مشارکت طلبیدن مردم در اجرای برنامه های این حوزه تاکید کرد و بیان داشت: اگر دستگاهها تنها به دنبال ارائه آماری از عملکرد خود باشند، در عمل بحث رفع آسیبهای اجتماعی به جایی نخواهد رسید .