مجمع جهانی صلح اسلامی به مناسبت «روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» بیانه ای صادرکرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر؛ حقوق بشر و کرامت انسانی با موازین الهی، از موضوعاتی است که همه انسان های آزاداندیش و پاک فطرت برای تعالی جامعه انسانی خواهان آن هستند، اگر چه به جهت تفاسیر مغرضانه و عدم نگاه جامع به تمامی انسان ها با نواقص فراوانی روبرو است که از آن جمله عدم توجه نگاه جامع اسلامی به حقوق انسان ها است و گاهی نیز حقوق بشر ابزار اهداف غیرانسانی کشورهای استعماری قرار می گیرد. با توجه به اینکه ۱۴ مردادماه در تقویم رسمی کشورمان به عنوان «روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» نامگذاری شده است؛ مجمع جهانی صلح اسلامی به عنوان یک نهاد غیردولتی- با گرامیداشت این روز- ضمن تأکید بر نقش تمدنی و تاریخی امت اسلامی و به جهت ایفای سهم خود در تلاش های انسانی مربوط به حقوق بشر و کرامت انسانی که هدف آن حمایت از انسان ها در مقابل بهره کشی و ظلم و ستم می باشد با تأکید بر آزادی های مشورع و حقوق فطری انسان-ها، بیانیه ای به شرح زیر صادر نموده است:

مجمع جهانی صلح اسلامی «حقوق بشر و کرامت انسانی» با موازین اسلامی را از موضوعات بسیار مهم در قلمرو حقوق، فلسفه، اخلاق و عرفان، می داند؛ زیرا این موضوع پایه و اساس بسیاری از حقوق، امتیازات و تکالیف انسانی را تشکیل می دهد. پیشرفت و توسعه پایدار در هر جامعه ای و همچنین جامعه جهانی، در گرو رعایت آن است. در صورت بی شش پیامبران و پیشوایان دینی برای دفاع از حقوق اساسی و کرامت انسان¬ها بوده و ادیان الهی این حقوق را ناشی از اراده الهی و لازمه کرامت انسانی می دانند. اسلام حقوق بشر و کرامت انسان را ملازم هم می داند؛ زیرا در اندیشه اسلامی، انسان جانشین خداوند در زمین بوده و سزاوار تکریم است.

این مجمع تأکید می کند، خداوند فرزندان آدم را به ما هو انسان گرامی داشته است و این امر به وضوح در آیه ۷۰ سوره اسراء این چنین آمده است: «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنِی آدَمَ...».

همچنین بر اساس آموزه های دینی در اسلام، مهم ترین معیار و محور کرامت انسان، «تقوا و ایمان» است. خداوند متعال در این باره می¬فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن ذَکَرٍ وَأُنثَی وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ.» (حجرات: ۱۳). از دقت و تأمّل در این آیه، چنین استنباط می شود که: نژاد، زبان و جنسیت هیچ کدام ملاک برتری و کرامت نیست و آیه تصریح می کند همه انسان ها دارای کرامت اند؛ اما با کرامت ترین آنان نزد خدا، باتقواترین آنان است.

مجمع جهانی صلح اسلامی بر این باور است که در روند بین المللی تدوین هنجارهای جهانی حقوق بشر و نظارت بر رعایت آنها، دولت‌های اسلامی نگرانی های جدی دارند و بر این باورند در حق برخی مسلمانان و باورهای اعتقادی آنها ظلم های گسترده روا داشته شده است. غرب همواره کوشیده است با نادیده گرفتن فرهنگ سایر ملل از جمله کشورهای مسلمان، ارزش های لیبرال و سکولار حاکم بر جامعه خود را در پوشش حقوق بشر بر جهان تحمیل کند و از این منظر، روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، نماد مقاومت کشورهای اسلامی در برابر این زیاده خواهی و هژمونی فرهنگی و سیاسی غرب محسوب می شود.

به نظر مجمع جهانی صلح اسلامی، با یادآوری شرایط حاکم بر عرصه بین المللی و منطقه ای و همچنین ضرورت تقویت همکاری و هماهنگی فعالی در میان کشورهای اسلامی به منظور حمایت و دفاع از تصویر واقعی اسلام، روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی را مجال مناسبی می داند که دول  های اسلامی و متفکران مسلمان باید با درک نیازهای جهان معاصر و حقوق نسل های آتی جامعه بشری، در عرصه نظر و عمل با نگرشی دلسوزانه، دیدگاه های خود برای صیانت از کرامت انسان و راهکارهای شایسته برای بهبود وضعیت جامعه جهانی را ارائه کنند.

این مجمع ضمن محکوم کردن نقض حقوق مسلمانان در فسلطین، لبنان، سوریه، عراق، یمن، نیجریه، افغانستان و سایر نقاط جهان، بر ضرورت توجه به آموزه های اسلام در برقراری حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی تأکید می-کند و ضمن توجه سازمان های اسلامی مدافع حقوق بشر به کاهش اختلافات، مسلمانان را به وحدت بیشتر فرا می خواند.

۱۴ مردادماه ۱۳۹۵
مجمع جهانی صلح اسلامی