به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، فاطمه آجرلو نماينده كرج كه در نخستين نشست مشترك نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مديران دفاتر وابسته به سازمان ملل متحد سخن مي گفت، اظهار داشت: اقتدار زنان، استحكام بنياد خانواده و تربيت نسلي فهيم، فرهيخته، صاحب انديشه و علم دوست را در پي دارد و سبب تامين امنيت رواني در جوامع مختلف مي شود.
وي افزود: سازمان ملل متحد فعاليت گسترده و جايگاه ويژه در جهان امروز دارد و بايد طوري فعاليت كند كه اعتماد جهانيان را به خود جلب كند تا استحكام فعاليت ها در جهان بيشتر شود.
اين نماينده تاكيد كرد: محور تفكر جمهوري اسلامي عدالت است و مهمترين محور در بسط عدالت، انسان است و اگر با نگاه واقع بينانه به مسائل و موضوعات نگاه نشود عدالت پايدار نخواهد ماند.
آجرلو يكي از مباحث مهم در زمينه توسعه انساني را صيانت از حقوق كودكان و زنان عنوان كرد و با تاكيد بر اينكه بايد آموزش حقوق كودك الزامي شود تصريح كرد: اگر مادران و كودكان با حقوق كودك آشنا شوند قطعا پيامدهاي مثبتي در پي خواهد داشت و چنانچه در اين زمينه كوتاهي شود شكاف نسل ها و فروپاشي نظام خانواده تحقق مي يابد.
مخبر فراكسيون زنان مجلس هفتم بحران هويت را از چالش هاي مهم عرصه بين الملل در عصر حاضر خواند و گفت: اگر مشكلات خانوادگي بررسي نشده و براي آنها تدبيري نينديشيم ريشه هاي بنياد خانواده دچار تزلزل مي شود و براي رهايي از اين وضعيت و عبور سلامت از چالش ها راهي جز برنامه ريزي براي استحكام نظام خانواده نداريم.
وي متذكر شد: چنانچه امروز جوامع بين المللي به ويژه سازمان ملل نگاه ويژه اي به مسائل مربوط به خانواده نداشته باشد مشكلاتي چون اعتياد نوجوانان و كودكان، مسئله دختران فراري و بحران بي هويتي كه دامن گير كشورها شده است دنيا را دستخوش بحران خواهد كرد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه توسعه در ايران بر محور دانايي استوار شده است افزود: كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شوراي اسلامي محور فعاليت هاي خود را تحقيقات و پژوهش مداري قرار داده و بايد ميان پژوهش هاي انجام شده و پژوهش هاي كاربردي انطباق ايجاد كرد.
وي تاكيد كرد: دنياي امروز با وجود آنكه صاحبان ثروت و قدرت تلاش مي كنند تا حرف اول را بزنند و تا حدودي نيز چنين است اما دنياي علم و انديشه و دانايي محور است و ديگر ثروت و قدرت نمي توانند به عنوان نخستين مولفه سكاندار عرصه بين الملل باشد.
اين نماينده مجلس هفتم در پايان تاكيد كرد: فعاليت هاي آژانس هاي وابسته به سازمان ملل متحد بايد در راستاي پاسخگويي به سئوالات جامعه هدف باشد.
گزارش خبرنگار "مهر" مي افزايد؛ حسن مرادي عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در اين نشست درسخناني با اشاره به نقش مهم نمايندگان در دستيابي به اهداف توسعه هزاره، اظهار داشت: بيش از 80 تن از نمايندگان ملت فارغ التحصيل در مقطع دكترا از دانشگاه هاي معتبر بين المللي و آماده همكاري با آژانس هاي وابسته به سازمان ملل در سمينار ها و كارگروه هاي مختلف هستند.
وي تصريح كرد: امروز ايران در بخش انرژي با مشكلات زيادي روبرو است و بزرگترين مشكل در اين عرصه مصرف بي رويه انرژي است كه بايد براي آن تمهيداتي انديشيد.
نماينده اراك ادامه داد: اكنون در كشور ما بيش از 73 ميليون ليتر بنزين مصرف مي شود كه اين رقم معادل مصرف بنزين در كشور هند با جمعيت بسيار زياد است؛ در واقع هند دو ميليون بشكه بنزين مصرف مي كند كه ايران با توجه به جمعيت كمي كه نسبت به آن كشور و چين دارد به همين ميزان از اين سوخت استفاده مي كند كه بايد اين روند بهينه و تميز شود.
مرادي خاطرنشان كرد: براي نخستين مرتبه در كشور در شهر اراك از انرژي خورشيدي به جاي ديگر سوخت ها استفاده شد كه اين كار موفقيت آميز بود و بايد آن را در جهت كاهش دي اكسيد كربن توسعه داد و سازمان ملل نيز مي تواند به كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران براي اين كار يارانه دهد.
اين نماينده در پايان افزود: در دانشگاه تهران برنامه اي براي حفاظت از محيط زيست آغاز شده و كساني كه از اين پس از اين دانشگاه فارغ التحصيل مي شوند درك بهتري از وظايف آژانس هاي بين المللي در كشورشان خواهند داشت كه اين مي تواند روزنه خوبي به سوي آينده باشد.
نخستين نشست مشترك نماينده مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان آژانس هاي وابسته به سازمان ملل متحد، در دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد.