به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع طبیعی استان مرکزی، محسن محمدی اظهار داشت: با ارائه طرح های مدیریت جامع منابع طبیعی در حوزه های آبخیز امکان تجمیع فعالیت ها، امکانات و سرمایه ها و بکارگیری مشارکت جوامع محلی در راستای رفع مشکلات موجود فراهم خواهد شد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شازند بیان کرد: هدف اصلی از طرح جامع مدیریت حوزه آبخیز، ایجاد رابطه و بررسی ارتباط کلیه اجزای تاثیر گذار در حوزه آبخیز با یکدیگر و تاثیر هر یک بر عملکرد اکوسیستم است.
محمدی با بیان اینکه سطح حوزه آبخیز نهرمیان ۲۹هزار هکتار بوده و ۲۱روستا را شامل می شود، اظهار کرد: این روستاها شامل، خرخپ، اوج تپه، ظهیر آباد، سنگ سفید، قره بنیاد، آق بلاغ، جلایر، بهمنی، نهرمیان، کله نهرمیان، کوسعلی، قلعه چی پایی، گل زرد، مزرعه خاتون، چقاسیاه، سوارآباد، کتیران علیا، کتیران سفلی، مروارید دره، تاج دولت شاه و قلعه چی بالا با جمعیت حدود ۱۱ هزار و ۱۸۰ نفر است.
وی ادامه داد: از جمله فعالیت های انجام شده در محدوده طرح، تهیه نقشه ای حوزه آبخیز منتخب، شناسایی پتانسیل های روستاها، تشکیل جلسات توجیهی برای مردم، هماهنگی جهت برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز مردم، ترویج کشت یونجه دیم و گیاهان دارویی در منطقه بوده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شازند خاطر نشان کرد: روال پروژه به این شکل است که مناطق روستایی شناسایی شده و با دهیار، شورا و مردم آن روستا جلساتی گذاشته می شود و در طی این جلسات اولویت های مد نظر خود روستاییان احصا و بر اساس مشکلات و نیازهای روستا ریشه یابی و برنامه ریزی لازم انجام و پروژه تعریف می شود و در واقع می توان گفت برنامه ریزی در پروژه طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز از پایین به بالا انجام می شود.