یزد ـ در شورای فرهنگ عمومی شهرستان ابرکوه نگرانی‌های امام جمعه و شهردار این شهر از هنجارشکنی های اجتماعی و دینی و بی‌توجهی به مردم در توسعه صنعتی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، ابرکوه که به دارالولایه معروف است و مردم آن در دینمداری، حفظ حجاب و عفاف و بسیاری دیگر از ارزش‌های دینی سرآمد مردم استان یزد بودند، امروز دستخوش ناهنجاری‌هایی است که امام جمعه این شهرستان بارها نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و برای چندمین بار در شورای فرهنگ عمومی نیز به طرح آن پرداخت.

امام جمعه ابرکوه با تاکید بر اینکه مردم ابرکوه همواره مردمی ولایی، مدافع انقلاب و اسلام، با تقوا، با حجاب و عفاف و مردمی پیرو مکتب اهل بیت (ع) بوده و هستند، اظهار داشت: از چندی پیش برخی عوامل پیدا و پنهان سبب بروز ناهنجاری هایی در این شهر شده و چهره اسلامی ابرکوه را مخدوش کرده است.

حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی یادآور شد: در این شهر که زینت همه زنان آن چادر بوده و این پوشش همواره حجاب برتر در شهرستان کهن ابرکوه بوده و هست، مواردی از بی حجابی به چشم می خورد که برای شهر ابرکوه یک ناهنجاری بزرگ به شمار می رود.

مردم اجازه ندهند هنجارشکنی در یزد باب شود

وی تاکید کرد: مردم و مسئولان ابرکوه نباید اجازه دهند که شهرشان اینگونه دچار هنجارشکنی شود و عده ای از ارزش‌های اسلامی عبور کنند.

حسینی با بیان اینکه نمونه ناهنجاری ها در تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر نیز مشاهده می شود، افزود: لازم است در حوزه فرهنگی موارد از جمله تابلوهای تبلیغاتی ساماندهی شود و امور ضابطه مند به پیش برود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی ابرکوه نیز در این نشست با ارائه گزارشی از برنامه های تابستانه و طرح غنی سازی اوقاف فراغت در ابرکوه اظهار داشت: علاوه بر طرح های تابستانیف جلسات هفتگی قرآن نیز در ابرکوه برگزار شده که آمار آن به بالغ بر ۱۱۳ جلسه آموزشی می‌رسد.

حجت الاسلام کاظم دشت آبادی در مورد اجرای طرح نورالهدی در ابرکوه نیز بیان کرد: این طرح مورد استقبال قرار گرفته به نحوی که ۱۷۲ نفر در ‌آن شرکت کردند و این در حالی است که در اردکان به عنوان دومین شهر استقبال کننده از این طرح، ۷۲ نفر ثبت نام کننده داشته است و این آمارها خود بیان کننده فضای معنوی شهرستان ابرکوه است.

۶ هزار دانش آموز در کلاس‌های اوقات فراغت آموزش و پرورش شرکت کردند

معاون آموزش و پرورش ابرکوه نیز اظهار داشت: در آموزش و پرورش شهرستان ابرکوه در مجموع برای غنی سازی اوقاف فراغت دانش آموزان پنج کارگروه شامل ورزش، قرآن، فنی حرفه ای، فرهنگی و مشاوره تشکیل شد.

احمد فلاح زاده، عنوان کرد: در مجموع در حوزه های یاد شده بالغ بر شش هزار دانش آموز در کلاس‌های برگزار شده شرکت کردند.

فرماندار ابرکوه نیز در این نشست با اشاره به اینکه یک سوم مردم شهرستان ابرکوه به کشاورزی اشتغال دارند، اظهار داشت: زندگی و معیشت مردم ابرکوه ب کشاورزی وابسته است و اگر در این زمینه مشکلی ایجاد شود، معیشت مردم دچار مشکل خواهد شد.

سیدنبی رسولی بیان کرد: کشاورزی وابسته به آب است و در صورتی که ابرکوه دچار بحران آب شود، به فاصله اندکی بحران اشتغال نیز در این شهرستان ایجاد خواهد شد.

عبور از کنار مسئله آب ابرکوه را در آستانه بحران جدی قرار می‌دهد

وی عنوان کرد: به همین دلیل مشکل و مسئله اصلی شهرستان ابرکوه مسئله آب است و لازم است در این زمینه برنامه ریزی شود زیرا اگر از کنار این موضوع به سادگی بگذریم، ابرکوه را در آستانه مشکلی بزرگ و جدی قرار داده ایم.

رسولی تاکید کرد: لازم است شیوه آبیاری در حوزه کشاورزی مدرن شود و به مدیریت مصرف آب در این حوزه روی بیاوریم که در این راستا قرار است تا پایان سال جاری بیش از یک چهارم باغ‌های این شهرستان به سیستم آبیاری قطره ای مجهز شوند.

فرماندار ابرکوه با اشاره به اینکه کنتور اغلب چاه‌های کشاورزی ابرکوه نیز هوشمند شده است، افزود: همه این اقدامات سبب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب شده است.

حفر ۸۰۰ حلقه چاه در بخش صنعت، کشاورزی و شرب ابرکوه

وی بیان کرد: افزون بر ۸۰۰ حلقه چاه در بخش صنعت، کشاورزی و شرب در این شهرستان حفر شده و اگر مصرف این چاه‌ها کنترل و مدیریت نشود با توجه خشکسالی های چندین ساله ای که وجود داشته دیگر آبی نخواهیم داشت.

شهردار ابرکوه نیز در این نشست با بیان اینکه ابرکوه در مسیر توسعه قرار گرفته است، اظهار داشت: متاسفانه ابرکوه قربانی توسعه صنعتی شده و در توسعه مردم به عنوان عاملان اصلی توسعه نادیده گرفته شده اند.

حسین حاتمی بیان کرد: توسعه ابرکوه از نوع توسعه صنعتی است در حالی که با توجه به ویژگی های ابرکوه می توان این شهر را در مسیر توسعه گردشگری قرار داد و شهرداری نیز تاکنون در این راستا از هیچ همکاری دریغ نکرده است.

وی با اشاره به ثبت ملی بافت تاریخی ابرکوه عنوان کرد: گردشگری صنعتی بدون آلایندگی است اما برنامه ریزی دقیقی برای آن نشده است.

حاتمی اظهار داشت: با تمام سرمایه گذاران در شهرستان کمال همکاری و مساعدت را داشتیم در زمینه ساخت کمپ گردشگری نیز تا آنجایی که قانون به ما اجازه داد همکاری لازم را خواهیم داشت.