سهم و مشاركت مردم در تعليم و تربيت فرزندان كشور بسيار پايين است و تقويت و گسترش اين مهم نياز به فرهنگ سازي و ياري رسانه هاي ارتباط جمعي به ويژه صدا و سيما دارد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش گفت: سهم كمك به مدرسه در سبد هزينه خانواده بسيار كم است ، در حالي كه در بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا به سبب كمك هاي مردمي ، وضعيت مدارس بهبود يافته است.

غلامحسين حيدري با اشاره به ضرورت توجه به كمك بيشتر نهادها و ساير دستگاه هاي دولتي از جمله شهرداري ها ، افزود: شهرداري ها نقش عمده اي در تامين اعتبارات آموزش و پرورش دارند. اعتقاد ما اين است كه در خريد و فروش املاك، در صنايع ، در توليدات ، در سياست و جهانگردي و... سهم و درصد مناسبي را بايد براي آموزش و پرورش اختصاص داد.

معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت با اشاره به وضعيت مدارس خارج از كشور گفت: در حال حاضر 300 هزار دانش آموز ايراني در خارج از كشور هستند كه تنها 20 هزار نفر از آنان تحت پوشش مدارس ايراني هستند . يكي از برنامه هاي جدي وزارت آموزش و پرورش برنامه ريزي براي تحت پوشش بردن 100 درصد اين دانش آموزان است.

وي ادامه داد: اين مهم از طريق تقويت مدارس از نظر فضا ، تقويت فناوري اطلاعات در مدارس و... دنبال مي شود. زيرا ما معتقديم اين مدارس پيشاني نظام هستند و طبيعي است كه بايد بهترين امكانات و فضا را داشته باشند.

حيدري در خصوص آموزشگاه هاي آزاد علمي اظهار داشت: برنامه اي در دست است كه نظارت جدي بر اين آموزشگاهها صورت گيرد. در اين برنامه تمامي آموزشگاهها زير نظر وزارت آموزش و پرورش فعاليت خواهند داشت و از اين وزارتخانه مجوز مي گيرند و با آموزشگاههايي كه برخلاف مجوز كار كرده و يا تخلف قانوني داشته باشند برخورد جدي مي شود.

وي اضافه كرد: در حال حاضر، اين آموزشگاهها شناسايي و فهرست شده اند.

معاون توسعه مشاركت هاي مردمي وزارت آموزش و پرورش با اشاره به روند گسترش و تقويت مدارس غير انتفاعي يا غير دولتي ، افزود: در تاسيس اين مدارس موسسه هاي اسلامي مانند جامعه تعليمات اسلامي، رستگاران سپاه - مدارس امام حسين(ع)- سپاه ، آستان قدس رضوي ، اوقات و... در اولويت خواهند بود. همچنين تعاوني ها نيز در اين بخش تقويت مي شوند.

وي مهم ترين تسهيلاتي كه در اختيار اين مدارس قرار مي گيرد شامل وام دانست و گفت: به مدارس غير انتفاعي كه داراي شرايط لازم باشند وام تعلق مي گيرد.

حيدري توجه به دوره پيش دبستاني را از ديگر برنامه هاي مدارس غير انتفاعي و دولتي عنوان كرد و اظهار داشت: سعي شده است كه دوره هاي پيش دبستاني با رويكرد ويژه به آموزش قرآن تقويت شود.

وي آموزش قرآن در اين سنين را بسيار پراهميت قلمداد و آن را راهكاري براي خروج قرآن از مهجور بودن در مدارس برآورد كرد.