به گزارش خبرنگار مهر، زهرا موسی پور پیش از ظهر چهارشنبه در همایش کیفیت بخشی به مدارس غیر دولتی استان کرمان اظهار کرد: نقش سازمان ها و دستگاه ها در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی انکار ناشدنی است و نباید نگاه یک بعدی به آموزش و پرورش در امر تعلیم و تربیت نگاه داشت.
وی با اشاره به مسئولیتی که مدیران و موسس مدارس و مراکز غیرانتفاعی برای سازندگی و تربیت نسل جوان دارند، گفت: این افراد می توانستند به درآمدهای کلان باد آورده تکیه کرده و سودهای کلانی را برای خود به وجود آورند.
وی جای نمودار مهارت اجتماعی دانش آموزان را در کارنامه عملی مدارس خالی دانست و افزود: ریشه آسیب های اجتماعی در نداشتن مهارت اجتماعی است.
موسی پور افزود: متاسفانه ابزارهای متعدد را با هزینه کردهای بالا به راحتی در اختیار دانش آموزان قرار می دهیم اما هیچ برنامه نظارتی و کنترل بر آن را نداریم .
وی با تاکید بر اقدام به تدوین سند مهارت های اجتماعی در مدارس غیردولتی گفت: مدارس باید غیر از برنامه ریزی برای ضعف علمی دانش آموزان به برنامه هایی برای رفع ضعف اخلاقی آن ها نیز توجه کنند.
موسی پور با پیشنهاد اینکه استان کرمان در زمینه آموزش مهارت های اجتماعی دانش آموزان پیشقدم باشد، گفت: آموزش و پرورش باید با تربیت افراد دارای معلومات علمی و مهارت اجتماعی موجبات کاهش حجم بالای آسیب اجتماعی در جامعه را فراهم کند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان در زمینه اهمیت توجه و رسیدگی به ریشه آسیبهای اجتماعی گفت: این نگاه تک بعدی که تنها ذهن دانش آموزان را در مدرسه از اطلاعات انباشته کنیم باید برداشته شود و همه انتظار داریم فرزندان در مدارس مشارکت جو و اهل انصاف و ایمان و تقوا باشند و در مقابل آن حسادت ها و رقابت های منفی نیز در آن ها نباشد.
وی با اشاره به اینکه که نسبت به تدوین سند مهارت های اجتماعی در مدارس نیز تلاش هایی شده است، گفت: امیدواریم این اقدام از کرمان اتفاق بیافتد و آموزش و پرورش ارگانی است که در حوزه پیشگیری از مسائل آسیب های اجتماعی می تواند بسیار خوب کار کند.
وی در ادامه استعمال قلیان را یکی از تفریحات ناسالم در جامعه کنونی عنوان کرد و گفت: متاسفانه این امر جوانان را به شدت درگیر کرده است و اولیای مدارس باید در این زمینه با تعامل با والدین برنامه داشته باشند.
موسیپور با تاکید بر اینکه باید از دانش آموز نسبت به خانواده و مسائلی که دارد شناخت داشت، گفت: از آنجا که متاسفانه مشکلاتی چون وجود طلاق عاطفی در بعضی خانوادهها منجر به مشکلات عاطفی، روانی، افسردگی، خیالبافی، خود بزرگبینی، پرخاشگری، حسادت و … در دانش آموزان می شود معلمان مدارس باید به آن توجه داشته و نسبت به حل آن ها برنامه داشته باشند.
وی تصریح کرد: هنر معلم و مدارس غیرانتفاعی در این است که بتواند شناگر تربیت کند نه شناور، چرا که شناگر است که می تواند در هر جهتی شنا کند و برای جامعه مفید باشد.