ارومیه – وزیر نیرو گفت: با ورود آب از منابع آبی جدید می خواهیم بخشی از آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه را جبران کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان ظهر جمعه در آیین بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب نقده با بیان اینکه در 25 سال گذشته در کل حوضه دریاچه ارومیه حداکثر 250هزار هکتار زمین کشاورزی و باغات وجود داشت افزود: این میزان هم اکنون به بالای 500 هزار هکتار رسیده که نشان می دهد 350 هزار هکتار به میزان اراضی کشاورزی و باغات استان افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه با افزایش این میزان اراضی کشاورزی میزان مصرف آب در این حوضه 3.5 میلیارد مترمکعب آب است عنوان کرد: اگر زمین های کشاورزی و باغات این میزان توسعه پیدا نمی کرد دریاچه ارومیه به وضعیت امروز دچار نمی شد.

چیت چیان اضافه کرد: امروز در جریان سفر به استان سه طرح مهم آبی در منطقه شامل سد کانی سیب، تونل انتقال آب بین حوضه ای و شبکه آبیاری و زهکشی دشت پیرانشهر آغاز و کلنگ زنی شد که امیدواریم با منابع آبی جدید از جمله سد کانی سیب و سد سلیوه بتوانیم بخشی از آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه را جبران کنیم.

وزیر نیرو در ادامه با ابراز خرسندی از افتتاح سامانه تصفیه خاهنه نقده گفت: امروزه در تمام جوامع انسانی یکی از مسایل نگران کننده در زمینه بهداشت و سلامت مردم بحث دفع فاضلاب های شهری، صنعتی و کشاورزی است.

چیت چیان با اعلام اینکه اگر سیستم دفع و تصفیه اصولی فاضلاب نباشد با ورود فاضلاب به خصوص فاضلاب خام به طبیعت شاهد مشکلات بهداشتی و زیست محیطی زیادی خواهیم بود افزود: با ورود سامانه تصفیه خانه فاضلاب نقده به مدار بهره برداری ضمن رفع نگرانی مشکل بهداشتی و زیست محیطی دفع فاضلاب در این شهرستان بخشی از آن نیز برای احیای دریاچه ارومیه به این تالاب سرریز خواهد شد.

وزیر نیر در بخش دیگری از سخنان خود لزوم کاشت محصولات کم آب ‌بر و پربازده برای احیای دریاچه ارومیه را مورد تاکید قرار داد و افزود: اولین مصوبه دولت یازدهم از زمان روی کارآمدن، احیای دریاچه ارومیه بود و این مسئله به نوعی بیانگر توجه دولت به مشکلات فراروی این استان به‌ویژه در زمینه محیط زیست است.

چیت چیان با تاکید بر اینکه احیای دریاچه ارومیه و توسعه کشاورزی استان مستلزم همکاری مردم به‌ویژه کشاورزان زحمتکش برای کاشت محصولات کم آب‌بر و پربازده است اضافه کرد: تاکنون پروژه‌های زیادی برای احیای دریاچه ارومیه از سوی دولت انجام شده اما این اقدام‌ها به تنهایی برای احیای دریاچه ارومیه و کشاورزی پررونق استان کافی نخواهد بود.

وی با اشاره به تصویب برنامه10 ساله احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: بر اساس این طرح مقرر دو سال اول سال تثبت دریاچه ارومیه باشد که محقق شد و سال سوم به بعد سال بهبود خواهد بود که نیازمند همکاری مردم، کشاورزان و دولت است.

وزیر نیرو بهینه سازی مصرف آب، استفاده از آبیاری تحت فشار و نیز صرفه جویی آب را یکی از نیازها و راهکارهای اساسی احیای دریاچه ارومیه برشمرد.