به گزارش خبرنگار مهر، حامد مظاهریان در نشستی خبری در پاسخ به پرسش مهر در خصوص کاهش نرخ سود تسهیلات صندوق پسانداز مسکن یکم و تغییرات مبلغ اقساط و بازپرداخت، گفت: مطابق با برآوردی که ما در معاونت مسکن داشتیم، با نرخ سود ۹.۵ درصد اقساط به زیر یک میلیون تومان در شهر تهران میرسد.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا سود این تسهیلات ۱۴ درصد بود، افزود: به دنبال رایزنیهای انجام شده، این سود به ۱۱ درصد و از هفته آینده به ۸ و ۹.۵ درصد کاهش مییابد که این موضوع بر روی کاهش نرخ اقساط هم تأثیرگذار است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه این موضوع به دولت قدرت برنامهریزی میدهد، اظهار داشت: مدت بازپرداخت همچنان ۱۲ سال است البته کاهش این مدت هم جزو برنامههایی است که امیدواریم با بهبود قدرت اعتباری بانکها، این رقم هم تغییر کند.
مظاهریان با اشاره به اینکه در پایان سه سال عمر دولت یازدهم قرار داریم و بخش مسکن در آستانه خروج از رکود است، افزود: سیاستهایی که دنبال کردیم، بخشی از آنها به نتیجه رسیده که کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن از جمله هدفهایی بود که ما داشتیم و پس از سه سال میتوانیم این نکته را بگوییم که بخش مسکن در ریل مناسب قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در پنج ماه گذشته نسبت به پنج ماهه سال پیش تعداد مبایعهنامهها ۱۶.۵ درصد افزایش یافته است، گفت: ارزش ریالی این مبایعهنامهها ۲۹.۸ درصد افزایش یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی را ۸.۶ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: این نرخ در حدود نرخ تورم است و نگرانیای را ایجاد نمیکند.
مظاهریان ادامه داد: از مجموع اینها انتظار میرود که نشانههای خوبی به سرمایهگذاران داده شود که این بازار در پایان دوران رکود است؛ ضمن آنکه افزایش سرمایهگذاری و تولید مسکن، بازار باثباتی را برای این بخش تضمین میکند.
وی مهمترین سیاست وزارت راه و شهرسازی را در بخش مسکن، گسترش بازار رهنی دانست و افزود: انتظار ما این بود که همسو با جهان، خانوارها در ایران هم صاحب خانه شوند و پیشنهاد دولت هم تکیه بر پسانداز و افزایش تسهیلات بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه استقبال مردم هر روز از پسانداز بیشتر میشود، گفت: تاکنون ۶۷ هزار و ۳۴۳ نفر در صندوق پسانداز مسکن یکم سپردهگذاری کردهاند که میزان سپرده آنها به ۱۴ هزار میلیارد ریال رسیده است و آمارها نشان میدهد میزان استقبال از صندوق ۴۰ درصد افزایش یافته است.
مظاهریان با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود تسهیلات این صندوق، پیام روشنتری را به خانوار ایرانی میدهد که از طریق پسانداز میتوانند صاحبخانه شوند، اظهار داشت: در بخش مسکن اجتماعی هم دولت فعالیتهایی را انجام داده و متقاضیان آن شناسایی شدهاند.
وی با بیان اینکه این فرآیند با ردیف بودجه محقق میشود، گفت: به دلیل اینکه متقاضیان مسکن اجتماعی پساندازی ندارند و نمیتوانند اقساط بانکی را هم بپردازند، بنابراین نیاز به یک ردیف بودجه است تا مسکن برای آنها تهیه شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تصمیم گرفته شده تا در ابتدا مسکن مهر به پایان برسد و پس از آن مسکن اجتماعی را آغاز کنیم، گفت: دولت برای سال ۹۵ طرحی را برای ۸۵ هزار مسکن اجتماعی آماده کرده است که این طرح در سازمان برنامه مورد بررسی قرار گرفته تا به تصویب دولت برسد.
مظاهریان ادامه داد: بنابراین میتوانیم این فرض را داشته باشیم که مسکن مهر که به انتها میرسد، همزمان نیز مسکن اجتماعی فرصت پیدا میکند تا از محل آزاد شده بودجه مسکن مهر در دست اجرا قرار گیرد.
وی با اشاره به برگزاری شانزدهمین همایش «سیاستهای توسعه مسکن در ایران» گفت: وزارت راه و شهرسازی به این همایش به عنوان اتاق فکری نگاه میکند که سیاستهای سال گذشته را ارائه میدهد.