به گزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی بعدازظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بررسیهای علمی و شواهد نشان میدهد که سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر در کشور به دلیل اختلالات ژنتیکی، ازواج فامیلی، دیرهنگام ازدواج کردن، آلودگی هوا و غیره بهصورت معلول متولد میشوند.
وی اظهار داشت: با توجه به پیشرفت علم ژنتیک و موفقیتهایی که در این زمینه وجود دارد، توانستند این مسئله را کنترل، کاهش دهند و پیشگیری لازم را داشته باشند و برای. ی اینکه شرایط را آماده کنیم، سه استان کشور را پایلوت قرار دادهایم.
وی گفت: مشاوره ژنتیک ازدواج در سه استان کرمان، یزد و مازندران شروعشده است و با مداخله به هنگام، تشخیص بهموقع و بهکارگیری علم ژنتیک میتوانیم در کاهش معلولیت موفق باشیم.
محسنی بندپی یادآور شد: در کل کشور در کل کشور هزار و ۳۰۰ سقطجنین قانونی داشتهایم و علم ژنتیک نشان داد و برای حاملگی دوم تحت آزمایشها ژنتیک قرار میگیرند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در برنامه ششم برنامه داریم تا همه ازدواجها مشمول مشاوره ژنتیک قرار گیرند و تاریخچه فرد بررسی میشود و در صورت نیاز به آزمایش ژنتیک ارجاع میشود.
معاون وزیر گفت: در کشور میانگین معلولیت شش در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است و با برخورداری از آموزههای الهی باید این میزان کمتر شود و بهزیستی با بهرهمندی از اورژانس اجتماعی، تیم مددکاری و با انجام مداخلات به هنگام، دو هزار و ۸۰۰ زن و ۱۴۰۰ مرد را از خودکشی نجات دادهایم.
وی درباره نرخ رشد زندگی نیز گفت: با توجه به گسترش خدمات بهداشتی، درمانی، ارتقای بهداشت، امید به زندگی به ۷۵ سال رسیده است و در هرسال شش ماه به طول عمر مردم افزودهشده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، یکی از مهمترین برنامهها درباره پیشگیری و کنترل طلاق بیان کرد و گفت: به ازای هر ۴.۳ ازدواج یک طلاق صورت میگیرد و برنامههای علمی در این زمینه در دستور کار قرارگرفته است.