به گزارش خبرنگار مهر، شهیندخت مولاوردی در مراسم روز جهانی سوادآموزی که در دارالفنون در حال برگزاری است، گفت: محدودیت سنی و جنسی آموزش نسبت به گذشته کمرنگ شده است و در قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز در اسناد بالادستی سوادآموزی با عنوان اصلی ترین حقوق بشر فارغ از سن، نژاد و طبقه تاکید شده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: یکی از محورهای اساسی آموزش زنان و کودکان است که موجب کاهش آسیب ها و تداوم توسعه می شود که ایران نیز پس از انقلاب اسلامی تلاش های زیادی در برقراری عدالت آموزش انجام داده است، به طوری که آمار سواد در زنان که در سال ۱۳۴۵، ۱۷.۱۴ درصد بود، سال ۹۰، به ۸۰.۱ درصد رسیده است. امیدواریم در سرشماری مهر ۹۵ به آخرین یافته ها دسترسی داشته باشیم.
وی یادآور شد: به اذعان کارشناسان، برخی از زنان در مناطق روستایی و محروم در استان های مرزی کشور از حق طبیعی سواد محروم هستند.
مولاوردی ادامه داد: در برخی از استان های مرزی به دلایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نبود زیرساخت آموزشی، کودکان و دختران از تحصیل باز می مانند.
وی با بیان اینکه دوسوم بیسوادان جهان، زنان هستند، گفت: ۷۰ درصد فقرای جهان را نیز زنان تشکیل می دهند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: دو هزار نفر از زنان و دختران عشایر بیسواد آذربایجانشرقی، اردبیل، فارس و کهگیلویه و بویراحمد دورههای سوادآموزی را فرا گرفتند.
با اشاره به توانمندسازی ۴۰۰ مربی سوادآموز ویژه زنان عشایر گفت: دو هزار نفر از زنان و دختران عشایر بی سواد آذربایجانشرقی، اردبیل، فارس و کهگیلویه و بویراحمد دوره های سوادآموزی را فرا گرفتند.