تبریز- معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اقتصاد تعاونی یک اقتصاد توزیع عادلانه ارزش بین اعضا و زیرساخت اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، سید حسن هفده تن در نشست تخصصی فعالان جامعه کارگری و کارفرمایی و بازنشستگی منطقه شمالغرب کشور در تبریز افزود: هرجا که سیاست های توسعه اقتصادی کشور تحت الشعاع فعالیت های سیاسی قرار گیرد قطعا مسیر توسعه کشور منحرف خواهد شد.

وی ادامه داد: در دو سال ابتدای دولت تدبیر و امید آنقدر به ما سخت گذشت که در دورانی که زیر بمباران ها مشغول نوسازی و ساخت قطعات بودیم، این قدر سخت نگذشته بود.

وی اظهار کرد: ریزش نیروی کار، تعطیل شدن کارخانجات، رشد منفی اقتصادی، خالی بودن خزانه دولت، در معرض بحران بودن اکثر صندوق های بیمه ای به خصوص صندوق تامین اجتماعی و کاهش بودجه های وزارت خانه ها ازجمله علل سختی این دوران بود.

هفده تن ادامه داد: اشکالات اساسی و اهم مشکلات کشور به ساختار معیوب اقتصاد کشور بر می گردد و تا زمانی که این ساختار معیوب را تجدید معماری نکنیم سخن گفتن از هر موضوع دیگری جز شعار بیش نیست.

وی اظهار کرد: از برنامه اول تا پنجم توسعه، برنامه ها و شاخص های خوبی تنظیم و مطرح شده است ولی امروز یک سری چراها وجود دارد که باید نسبت به آنها اندیشید و پاسخ منطقی یافت.

وی افزود: در تمام طول برنامه های توسعه، صحبت از بهره وری عوامل تولید داشته ایم که هرساله بهره وری نیروی کار سه و نیم درصد، بهره وری سرمایه دو درصد و میانگین بهره وری عوامل تولید بیش از دو نیم درصد رشد پیدا می کرد که اگر این کار اتفاق می اقتاد یک سوم از تولید ناخالص داخی کشور از محل بهره وری تامین می شد.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در طول همه برنامه های توسعه اشاره شده که ۲۵ درصد تولید ناخالص داخی کشور باید از محل اقتصاد تعاونی تامین شود که امروز با گذشت ۲۸ سال کمتر از پنج درصد این رقم از این محل تامین می شود.

وی افزود: امروز در تولید علم رتبه کشور ما در بین ۱۰ کشور جهان است، اما چون اکوسیستم نوآوری در کشور ایجاد نشده، علم به ثروت تبدیل نشده است.

هفده تن اضافه کرد: یکی از مهم ترین اشتباهاتی که در طرح هدفمندی یارانه ها در دولت قبل رخ داد این بود که متاسفانه به علت اشتباه در فرآیند های اجرا، اقتصاد را از قدرت رقابت پذیری خلع ید و دستمزد را در چنبره فقر گرفتار کرد.

وی ادامه داد: امروز بحران قیمت تمام شده تولید را در کشور داریم؛ مقاله نوشتن و سخنرانی کردن کار مشکلی نیست اما اجرای برنامه هایی که بتواند کشوررا از بحران خارج کند بسیار مشکل است.

وی اظهار کرد: عمده ترین مشکلی که باید پیگیر شود، کاهش هزینه تولید و هزینه مبادله برای تولید کنندگان کشور است تا زمینه های لازم برای رقابتی کردن اقتصاد کشور را فراهم کند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اعتقاد دارم اطلاع رسانی دولت بسیار ضعیف است و تشکل های کارگری می توانند بهترین یار دولت در تبیین و تشریح برنامه های دولت باشند.

وی ادامه داد: بحث تبعیض مزدی، نبود التزام جامع تامین اجتماعی، پایین بودن بهره وری، عدم تساوی بین دستگاه ها، استاد شاگردی، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد تعاونی و لایحه قانون کاری که در دولت قبل بدون سه جانبه گرایی به مجلس ارائه شد، مشکلات و ظرفیت های قانون کار از موضوعاتی است که از سوی وزارتخانه پیگیری می شود.