به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری جمعه شب در برنامه دورهمی که هر شب یک مهمان را دعوت می کنند، حضور داشت.
مشروح گفتگوی سورنا ستاری در برنامه دورهمی بدین شرح است؛
وی در پاسخ به این سوال که این همه انرژی از کجا می آید، پاسخ داد: کار کردن با جوانها به ما انرژی می دهد؛ همچنین ایده های جدید در حوزه کارآفرینی اشتغال دادن و تبدیل علم به ثروت که همان موضوع همیشگی انشای آن دوران بوده است به ما انرژی می دهد.
وی با بیان اینکه ما آدم های تلخی هستیم، گفت: ما انقلاب، جنگ و زیر پوست جنگ را دیدیم؛ زیر پوست جنگ خیلی تلخ است.
وی معتقد است که ما یاد گرفتیم که به هیچ چیز دل نبندیم؛ ممکن است فردا صبح نباشیم؛ اینها به سبقه ای که در کودکی دیده ایم بر می گردد.
ستاری که رتبه ۳۳ کنکور بوده و در دانشگاه شریف درس می خوانده در ادامه بورسیه گرفتن از دانشگاه برکلی را یک موضوع عادی برای دانشجویان دانشگاه شریف دانست و گفت: این فرصت ها برای همه پیش می آید و از دست می روند.
من پسر شیطونی نبودم
ستاری در این برنامه با اشاره به ازدواج و در پاسخ به این سوال که آیا عاشق شدید؟ گفت: من سال ۷۶ ازدواج کردم مگر کسی هست که عاشق نشود. در عاشقی موضوعی است به نام عشق اول که این همیشه در ذهن می ماند. من شانس داشتم که با همان عشق اول ازدواج کنم. من از بچگی با خانمم همبازی بودم؛ ما بچه های نوژه هستیم. پدران ما دوستان صمیمی و همکار بودند. البته مشکلاتی به وجود آمد ولی بعدا حل شد.
معاون علمی و فناوری گفت: من به خیلی از آروزهایم نرسیدم و به خاطر شرایط خانوادگی نتوانستم به خیلی از کارهای مورد علاقه خود بپردازم؛ همیشه محدودیت هایی داریم وقتی در شرایط خاص قرار می گرفتیم؛ فرزندانم بچه های با استعدادی هستند. دوست دارم انطور که دلشان می خواهد زندگی کنند؛ آرزوی من راحت بودن است.
ستاری در ادامه گفت: من همیشه به دانشجویانم توصیه می کنم آنطور که دوست دارید زندگی کنید تا در ۵ یا ۱۰ سال دیگر پشیمان نشوید. ما همیشه در خلال زندگی در موقعیت هایی قرار گرفتیم که طور دیگری زندگی کرده ایم؛ مثلا پستی که من گرفتم از مسائل پیش آمده است.
عصبانیتم سهمگین است
وی تاکید داشت: البته از یک طرف فرصت خدمت است تا ایده های جدید را وارد سیستم کنیم؛ بالاخره اکنون جوان ترین عضو هیات دولت هستم و این باعث می شود خلاقیت های جدیدی را وارد سیستم اقتصادی کشور کنم.
ستاری در پاسخ به سوال مجری برنامه دورهمی در خصوص اخلاقیاتش گفت: خوش اخلاق هستم ولی عصبانی می شوم و وقتی عصبانی می شوم سهمگین می شوم. من صبرم زیاد است ولی ناجور باشد عصبانی می شوم. اخرین عصبانیتم هم مربوط به دو، سه روز پیش بود. واقعیت این است که سنم بالا که می رود احساس می کنم که بدنم نمی کشد و وقتی عصبانی می شوم بالارفتن فشار خونم را حس می کنم.
لیاقت دریافت نشان هنر را نداشتم
وی در پاسخ به سوال مجری برنامه دورهمی که نشان درجه یک هنری دارید، گفت: باید بگم لیاقتش را نداشتم، ۲۶ سالم بود وقتی که این اتفاق افتاد، در همین بحث ساخت هواپیما بودیم. واقعیت این است که ما سال ۶۰-۷۰ هواپیما جت ساختیم. این پروژه متاسفانه بعد از پدر عقب افتاد. اخیراً رئیس جمهور اولین موتور جت را رونمایی کرد، این پروژه باید ۲۰ سال پیش به نتیجه می رسید. یعنی اگر پدر بود، ۲۰ سال پیش این پروژه را تمام می کرد.
وی ادامه داد: ما هم در آن موقع ها کارهایی در این حوزه ها می کردیم ولی نه به آن شکل که نشان بگیریم. ولی حالا لطفی داشتند به ما نشانی دادند.
استخدام نوآوری را از بین می برد
وی عنوان کرد: فضای کسب و کار یک فرهنگ است که باید عوض بشود. این فرهنگ یک بخشی از آن در دولت است یک بخشی هم در بیرون از دولت است؛ ما باید به بچه هایمان یاد بدهیم که نباید استخدام بشوند. استخدام کار خوبی نیست. ما با استخدام اعتماد به نفس بچه هایمان را می گیریم. ما با استخدام نوآوری را از آن ها می گیریم و سرکوبشان می کنیم.
ستاری افزود: اگر خود شما استخدام وزارت ارشاد بودید، الان اینجا بودید؟ می توانستید همچنین سیستمی درست بکنید؟ می توانستید این همه بین مردم مقبولیت داشته باشید؟
رئیس بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما اوضاع خوب است، گفت: من فکر می کنم اوضاع را خود ما می سازیم. یک گیرمان این است که به خودمان اعتماد نداریم تا دنیا را بسازیم. این بحث بر می گردد به نوع رفتار، نوع کار خودمان. خودمان می توانیم آینده خودمان را رقم بزنیم و در این حوزه باید کار کنیم. اگر خودمان خوب باشیم و حالمان خوب باشد، همدیگر را از بین نبریم، تخریب نکنیم، اگر متحد باشیم می توانیم به این نتیجه برسیم.