به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسن مقتدایی شامگاه شنبه در مراسم رونمایی از کتابش به نام «از کودک کار تا استاندار» که در تالار آفتاب اهواز برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهداف نگارش این کتاب بشارت به خانواده هایی است که فکر می کنند کسی را ندارند.
وی افزود: یکی از دلایل تاریخ ساز بودن برخی افراد خودساختگی آنها است. بخشی از کتاب به این برمی گردد که برخی افراد با وجود توانمند بودن، از کمک به افراد نیازمند نزدیک به خود غفلت می کنند.
مقتدایی بیان کرد: در گذشته برای ساخت مدرسه اصرار به ساخت در روستای فرد خیر بود ولی خوشبختانه امروزه آن افراد در گستره کشور به عنوان خیر مدرسه ساز فعالیت می کنند که این مسئله باید تعمیم داده شود. بخشی از ظلمی که به کودکان کار می شود، غفلت جامعه است و در کنار امیدواری فرد، باید توجه خاص داشتن را نیز مدنظر قرار دهیم.
استاندار سابق خوزستان تصریح کرد: نوشتن کتاب از مهر ماه سال ۹۲ شروع شد و تصاویری در آن گنجانده شده است. قیمت کتاب ۲۲ تومان است ولی هزینه ها در صندوق همت عالی جمع آوری می شود، یعنی هزینه های این کتاب به امور خیریه و کودکان بی سرپرست اختصاص پیدا می کند. در واقع این صندوق همت عالی کمکی برای کودکان کار و بی سرپرست است.
مقتدایی بیان کرد: یکی از دلایلی که دست به قلم شدم این است که از گذشتگان خود مستندات آن چنانی را نداریم. افراد بزرگی چون رشیدیان و شیخی از این استان رفتند ولی مستندات چندانی از آنها در دست نیست. یکی دیگر از علل تالیف کتاب این است که بقیه را برای نوشتن ترغیب کنیم.
استاندار اسبق هرمزگان تصریح کرد: نسل جدید دست به قلم و مقاله نویسان و نقادان خیلی با گذشته فاصله دارند و اصلا چیزی در حافظه آنها نیست و حال رجوع به سوابق نیست مگر اینکه نصیحتی از افراد بزرگ تر و میانسال بشنوند.
مقتدایی خطاب به خانواده ها گفت: همانطوری که برای فرزندانتان در زمینه تامین مسائل مالی، ملک و املاک به عنوان ارث اصرار دارید، فرهنگ سازی و ایجاد اصالت بهترین میراث است که برای آنها به ارث می گذارید. نباید از این موضوع غفلت کرد.
وی افزود: نوشتن و ماندن، هزینه دارد و باید پای نوشته ها ایستاد. قطعا جامعه ای موفق است که زنده باشد و این تنها به زندگی کردن نیست بلکه به تفکر هم هست. در این کتاب به خیلی افراد، نوع رفتار، تصمیم گیری ها و برخوردشان در سطح ملی و استانی اشاره شده و کسانی که زنده هستند، می توانند جواب بدهند.
مقتدایی با اشاره به درگذشتگان اخیر جامعه رسانه ای استان تصریح کرد: علی هویسی عکاس سابق رسانه های استان جزو آینده های این استان بود و مثل فرزند خودم بهش نگاه می کردم، عفت فتحی نیز یکی از خبرنگارانی بود که قلم بسیار پاکی داشته و همواره به دنبال انجام رسالت واقعی خود بود که از هر دو بزرگوار یادآوری می کنم.
استاندار سابق خوزستان توضیح داد: یک فصل از کتاب به موافقان و مخالفان اصحاب رسانه به صورت مستند اختصاص داده شده است.
مقتدایی ادامه داد: بخشی از این کتاب متعلق به زندگی شخصی خودم و بخشی از آن متعلق به صحبت کردن از دیگران است و سعی شده تا این بخش بی حاشیه باشد. کار به جایی رسید برای گرفتن مجوز نیز مباحثی را ارشاد در مرکز ایجاد کرد. اخذ مجوز از استان هم امکان پذیر بود ولی چون مباحث ملی در کتاب مطرح شده از مرکز اقدام به دریافت مجوز کردیم. چند بار مجوز را صادر و بعد لغو کردند. در نهایت با اصلاح ۱۲ مورد و بعضا حذف به چاپ رسید. یکی از ویژگی های من صراحت کلام است.