به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل قربانی بعدازظهر سهشنبه در نخستین جلسه شورای هماهنگی ساماندهی سالمندان خراسان شمالی اظهار کرد: براساس آمار نزدیک به ٧٠هزار و ٣۴٩سالمند ۶۵ سال به بالا در خراسان شمالی وجود دارد که از این تعداد دو هزار و ٧٠٠نفر تحت پوشش بهزیستی هستند.
قربانی افزود: سالمندان سرمایههای اجتماعی هستند که برای ارائه هرچه بهتر خدمات به این قشر، نیاز به حمایت تمام سازمانها و دستگاههای متولی داریم.
وی با اشاره به اینکه جمعیت خراسان شمالی به سمت سالمندی پیش میرود، افزود: زمینه مناسبسازی بهخصوص مناسبسازی اماکن درمانی و بهداشتی که سالمندان بیشتر تردد را در این مکانها دارند باید موردتوجه قرار گیرد.
قربانی با اشاره به اینکه در حال حاضر چهار مرکز روزانه، سه مرکز شبانهروزی و یک مرکز ویزیت در منزل در استان وجود دارد، افزود: این مراکز درزمینهٔ های بهداشتی، درمانی و مراقبتی به سالمندان ارائه خدمات میدهند.
وی اهداف تشکیل شورای سالمندان را فراهم ساختن امکان تداوم حضور سالمندان در جامعه، تأکید بر حفظ موقعیت و جایگاه سالمندان در خانواده، تأمین حداقل نیازهای اساسی سالمندان نیازمند استان، تأکید بر حفظ احترام، شأن و حرمت سالمند و فراهمسازی امکان مشارکت مردم، انجمنها و مؤسسات غیردولتی عنوان کرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت:آموزههای دینی به سالمندان توجه ویژه دارد که این ارزش به بدنه نظام و سیاستگذاریها سرایت کرده است.
محمدتقی ایرانی اظهار کرد: درگذشته بحث واگذاری سالمندان به مراکز سالمندی بهصورت جدی وجود نداشت اما امروز شرایط وزندگی شهرنشینی این بحث را پررنگ کرده است.
وی با اشاره به اینکه خانوادهها امروزه در جامعه به دنبال گم رنگ کردن نقش خود در ارائه خدمات به سالمندان هستند، افزود: بیشاز حد ارائه خدمات و حمایت از این قشر را به گردن نهادها نمی اندازیم و خود از زیر این بار شانه خالی نکنیم زیرا در گام نخست حمایت و وظیفه ارائه خدمت به عهده خانواده سالمند است و در گام بعدی وظیفه نهادهای متولی است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه مسئولیتپذیری در قبال سالمندان بهعنوان یک عضو اصلی خانواده باید جدی گرفته شود، تصریح کرد: سالمندان در خانواده حقوقی دارند که باید حقوقش رعایت شود.
ایرانی بابیان اینکه باید نیازهای سالمند در خانواده همانند فرزندان و سایر افراد دیگر خانواده تأمین شود، افزود: سالمند یک عضو اضافه خانواده نیستند و باید در خانواده بهعنوان بهترین جایگاه نگهداری این افراد، موردحمایت و تکریم قرار بگیرند.
وی اظهار کرد: طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی استان ۸۳ هزار و ۱۵۶ سالمند ۶۰ و ۶۵ سال به بالا در استان وجود دارد که ۹.۳۴ درصد از کل جمعیت استان را تشکیل میدهد که نسبت به متوسط کشور هشت درصد پایین ترویا بهنوعی جوانتر هستیم.
این مسئول بیان داشت: مراکز توانبخشی در استان پاسخگوی ارائه خدمات به سالمندان نیست و جواب گوی تأمین نیازهای این قشر بهطور کامل نیست و نیاز به حمایت دستگاههای متولی، نهادها و مردم دارد.