اردبیل – رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل گفت: توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و بادی در کشور نیازمند اقدامات اورژانسی زیر نظر ریاست جمهوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین شایقی ظهر چهارشنبه در همایش توسعه انرژی بادی تصریح کرد: با وجود اینکه کشور ایران به لحاظ زیرساخت‌ها و بادخیزی پتانسیل‌های قابل‌توجهی در تولید انرژی بادی دارد اما در عمل از این پتانسیل استفاده چندانی نشده است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در صورتی که تمامی توانمندی کشور به کار گرفته شود بالغ بر ۱۸ هزار مگاوات برق از انرژی بادی تولید شود که این میزان ۳۳ درصد از انرژی تولیدی فعلی است.

رئیس بنیاد نخبگان استان با تأکید به اینکه انرژی بادی در مقایسه با سایر انواع انرژی از نرخ رشد بالایی برخوردار است، متذکر شد: با وجود اینکه هزینه تولید انرژی بادی بالا است اما اخیراً با فنّاوری‌های جدید این هزینه نیز کاهش یافته است.

شایقی با اذعان به اینکه تولید برق از انرژی باید خود یک جاذبه گردشگری است و به اقتصاد روستاها کمک می‌کند، متذکر شد: علاوه بر این انرژی بادی کمک مؤثری در تولید دی اکسید کربن و کاهش سوخت‌های فسیلی دارد.

وی تصریح کرد: قابلیت‌های مغفول کشور برای تولید انرژی بادی در وضعیتی است که ایران بزرگ‌ترین کشور یارانه دهنده برای مصرف سوخت‌های فسیلی در دنیا محسوب می‌شود.

دبیر همایش توسعه انرژی بادی با اذعان به اینکه سال ۲۰۱۵ سال رکوردشکنی تولید انرژی بادی بود، ادامه داد: در این سال تولید انرژی بادی در دنیا ۵۰ درصد افزایش یابد و توربین‌های بادی نیز به شدت ارتقا یافتند.

شایقی تأکید کرد: تمامی رشد انرژی بادی در سطح دنیا در وضعیتی است که کل ظرفیت نصب شده نیروگاه بادی در کشور ۱۶۰ مگاوات است و در این خصوص وضع مطلوبی نداریم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه محقق اردبیلی به ضرورت اقدام اورژانسی برای تولید انرژی بادی در کشور تأکید کرد و افزود: بر اساس تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی ایران در سال ۲۰۳۰ می‌بایست هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر داشته باشد و در غیر این صورت محکوم به پرداخت جریمه است.

رئیس بنیاد نخبگان استان با اشاره به افزایش مدت زمان خری تضمینی برق تجدید پذیر از پنج سال به ۲۰ سال، ادامه داد: در وضعیت فعلی ظرفیت مناسبی برای بخش خصوصی نیز در راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی فراهم شده است.

به گفته شایقی هر چند برنامه‌ریزی‌هایی برای احداث چند نیروگاه در اردبیل پیش‌بینی شده است اما در مجموع در توسعه انرژی‌های بادی تمامی استان‌ها باید اقدامی انقلابی داشته باشند.

وی افزود: در مقایسه مساحت کشور با مساحت جهان می‌بایست حداقل هزار و ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر داشته باشیم که تحقق آن عزم جدی را نیازمند است.