هومن قصری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ابلاغ آئین نامه جدید تاسیس مراکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل، عنوان کرد: این برنامه یکی از اولویت های وزارت بهداشت به شمار می رود و به همین دلیل این مهم در استان کردستان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: گسترش مراکز و دفاتر ارائه مراقبتهای پرستاری در سطح جامعه و نیز امکان مشارکت پرستاران علاقه مند برای تاسیس مراکز مراقبتهای پرستاری در خارج از بیمارستان ها بصورت مراقبتهای پرستاری در منزل یکی از اهداف برنامه عملیاتی سال ۹۵ معاونت پرستاری وزارت بهداشت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تاسیس این مراکز جهت تامین، حفظ و ارتقاء سلامت مددجویان و بیماران بصورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق ارائه مراقبتهای پرستاری مبتنی بر نیاز جامعه در زمینه های مراقبتی، مشاوره ای، آموزشی، درمانی ، توانبخشی و تامین نیروی انسانی کارآمد است.
وی به دیگر نتایج اجرایی کردن این طرح اشاره کرد و افزود: مراکز مذکور با تاکید بر افزایش سلامتی و کاهش تاثیر ناتوانی به ویژه در بیماریهای مزمن (صعب العلاج، سرطانی ها، بیماریهای خاص و... ) و سالمندان ایجاد می شود.
قصری بیان کرد: ارائه مراقبت های پرستاری در سطوح اولیه،عمومی و تخصصی با عنایت به نیاز مردم در سطح جامعه و منازل، نیل به پوشش همگانی و عادلانه خدمات و مراقبتهای نظام سلامت با رویکرد مراقبتهای پرستاری تسهیل شده و در دسترس، کاهش هزینه های بهداشتی، درمانی و توانبخشی مردم، افزایش بهره وری مراکز بهداشتی درمانی، آموزش و توسعه خدمات خودمراقبتی و فراهم نمودن زمینه مشارکت و توانمند سازی خانواده و افراد در ارائه خدمات بهداشتی، مراقبتی، درمانی و آموزشی از جمله اهداف تاسیس این مراکز است.
وی گفت: تأسیس این مراکز در راستای تداوم و پیگیری مراقبتهای پرستاری مددجویان بعد از ترخیص از بیمارستان با هماهنگی پزشک معالج و بیمارستان محل بستری، مشارکت بخش غیر دولتی در نظام ارائه مراقبتها و خدمات پرستاری، تامین مراقبت و خدمات پرستاری مورد نیاز آحاد مختلف جامعه در سطوح سه گانه نظام سلامت و ارتقاء کیفیت و امنیت ارائه مراقبتها و خدمات پرستاری به گیرندگان خدمت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: افزایش بهره وری بیمارستانها و کاهش بار بستری بیمارستان ها و به ویژه جلوگیری از بستری شدنهای مجدد، نظارت، کنترل و پیشگیری از حضور افراد فاقد صلاحیت در منازل مردم به بهانه ارائه مراقبت های پرستاری و استفاده بهینه از استعداد نیروهای کارآمد ، متخصص و با تجربه در جهت رفع مشکلات موجود در بیمارستانها و جامعه تأثیر بسزایی دارد.
وی در پایان با اشاره به آمادگی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در راستای صدور مجوز راه اندازی این مراکز، عنوان کرد: متقاضیانی که تمایل به تاسیس این مراکز دارند می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به اداره پرستاری و یا واحد صدور پروانه های پزشکی معاونت درمان مراجعه کنند.