سیدهادی حسینیبیدار در گفتگو با مهر با اشاره به سالروز تأسیس شرکت آب و فاضلاب استان همدان اظهار داشت: به دنبال تصویب قانون تأسیس شرکتهای آب و فاضلاب شهری در سال ۶۹، در مجلس شورای اسلامی، به تدریج شرکتهای آب و فاضلاب توسط وزارت نیرو در استانها تشکیل شد.
وی عنوان کرد: در همان سال یکی از مدیران شرکت سهامی آب منطقهای غرب به عنوان مجری تأسیس آب و فاضلاب استان همدان تعیین و اقدامات قانونی خود را آغاز کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان یادآور شد: در سال ۱۳۷۰ شرکت آبفا در سازمان ثبت اسناد و املاک استان همدان و در دفتر ثبت شرکتهای سازمان مذکور به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان همدان فعالیتهای اجرایی خود را با تحویل گرفتن سازمان آب شهر همدان از شرکتهای سهامی آب منطقهای غرب و تأسیسات جمعآوری و دفع فاضلاب از شهرداری همدان آغاز کرده است، بیان کرد: به تدریج طی سالهای ۷۲ و ۷۳ تأسیسات آب شرب و نیروی انسانی شهرهای تابعه استان همدان از شهرداریها به شرکت آب و فاضلاب استان همدان منتقل شد.
۹۹.۸۶ درصد جمعیت استان همدان زیر پوشش آب شرب شهری قرار دارند
حسینیبیدار در ادامه با اشاره به اینکه ۹۹.۸۶ درصد جمعیت استان همدان زیر پوشش آب شرب شهری قرار دارند، گفت: ۳۵۶ هزار و ۳۵۵ فقره مشترک آب در همدان وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۱۷۸ حلقه چاه فعال در همدان مورد استفاده است، گفت: دو دهنه چشمه و دو رشته قنات نیز در تأمین آب شهر همدان نقش دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه ۷۵ باب مخزن فعال آب در همدان وجود دارد، افزود: ظرفیت این مخازن ۲۹۶ هزار و ۸۹۳ متر مکعب است.
وی تعداد ایستگاههای پمپاژ آب را ۲۵ باب دانست و اظهار داشت: سرانه تولید آب در شبانهروز به ازای هر نفر ۲۳۰ لیتر و سرانه مصرف، ۱۷۳ لیتر در شبانهروز به ازای هر نفر است.
حسینیبیدار جمعیت زیر پوشش فاضلاب را ۷۹۰ هزار و ۷۸۷ نفر دانست و گفت: این میزان ۷۰.۷۰ درصد جمعیت استان همدان را دربرمیگیرد.
۸ باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب در استان همدان فعال است
وی با اشاره به اینکه ۸ باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب در استان همدان فعال است، گفت: طول شبکههای جمعآوری فاضلاب ۱۳۷۰ کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان یادآور شد: طول خطوط انتقال فاضلاب ۵۸ کیلومتر و ظرفیت تصیفهخانه فاضلاب در دست بهرهبرداری نیز ۵۰۰۰ متر مکعب در شبانهروز است.
وی اضافه کرد: تأسیسات فاضلاب شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، اسدآباد، تویسرکان، بهار، کبودراهنگ و رزن اجرایی و به بهرهبرداری رسیده است.