به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده عصر شنبه در بیست و هفتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی آذربایجان شرقی برگزار شد، اظهار داشت: ارایه مجوزهای لازم برای استفاده از ناوگان حمل و نقل خارجی ضرورت دارد و اگر تا پایان امسال در زمینه صادرات مشکلی ایجاد نشود این درخواست انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سند توسعه استان یکی از هسته های کلیدی که توسعه پایدار ناوگان نوسازی حمل و نقل است، افزود: بعد از تصویب این امر در سند توسعه استان توسعه پایدار ناوگان نوسازی حمل و نقل در جلسات متعدد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
استاندار آذربایجان شرقی با اعلام این خبر افزود: ضمانت اجرایی سند توسعه استان در تمام جلسات مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بنده از بخش خصوصی خواستار عدم اجازه ورود مجدد مباحث به بخش دولتی هستم، چرا که ۷۰ درصد این سند در دست بخش خصوصی خواهد بود.
جبارزاده از بخش خصوصی خواستار به کارگیری همت خود در سند توسعه استان شد و گفت: بنده از بخش خصوصی خواستار ورود به میدان عمل هستم و وقتی که بخش خصوصی وارد عرصه شوند انتظاراتی از قبیل حمایت بخش دولتی خواهند بود که بنده حمایت خود را از بخش خصوصی اعلام می کنم.
اهمیت خط اتیلن غرب در توسعه استان
وی همچنین در ادامه از نوسازی دستگاه های حمل و نقل خبر داد و گفت: در سه سال گذشته سه هزار دستگاه نوسازی شده است.
استاندار آذربایجان شرقی از عدم استقبال بخش خصوصی در زمینه توسعه حمل و نقل خبر داد و افزود: تاکنون شرکت توانمند بخش خصوصی که بتواند ناوگان حمل و نقل روز را تامین و تجهیز کند در این زمینه آمادگی خود را برای ما اعلام نکرده است.
جبارزاده همچنین در ادامه به اهمیت خط اتیلن غرب اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی این خط چند روز گذشته با حضور وزیر نفت راه اندازی شد و بخش آی سی تی در تولید ثروت و تحول و نحوه مسایل اقتصادی و درآمد تاثیرگذار است و این امکانی سالهاست که آرزوی اتصال آذربایجان شرقی به چاه های نفت کشور بود و در حال حاضر صنایع پتروشیمی به منبعی متصل شده که بدون مشکل مواد اولیه آن تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه با اتصال پتروشیمی تبریز به خط اتیلن غرب آذربایجان شرقی به خط توسعه صنایع گاز و پتروشیمی وصل شد، اظهار داشت: در شهر تبریز باید کیمیا شهری ایجاد شود و این کیمیا شهر شامل واحدهای وابسته به پتروشیمی است که آغاز فعالیت آن در شهرستان ها و تبریز می تواند آغاز شود و ظرفیت های استان در این خصوص وجود دارد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت احداث شهرک صنعت پتروشیمی گفت: مواد اولیه در پتروشیمی تبریز تامین می شود و مواد تولید شده پتروشیمی نیز در صنایع پایین دستی مورد استفاده قرار می گیرد.
جبارزاده با بیان اینکه یکی از محورهای توسعه پایدار صنعتی استان مربوط به بخش پتروشیمی است، اظهار داشت: در استان به خصوص در تبریز پتانسیل های لازم برای صادرات ارزش افزوده محصولات پتروشیمی وجود دارد.