علمدار علیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، در ارتباط با بازسازی کاخ جهاننما بر روی پایههای کشف شده از این بنا در خیابان چهارباغ عباسی اظهار داشت: بازسازی کاخ جهان نما در شورای فنی استان مطرح و مصوب شد و به منظور ادامه بررسیها به شورای فنی تهران ارسال شده است.
وی افزود: رویکرد مشترک میراثفرهنگی و شهرداری اصفهان این است که چهارباغ در آینده نزدیک به پیاده گذر تاریخی و گردشگری تبدیل و تردد ماشینها در این خیابان ممنوع میشود و بر این اساس رویکرد بازسازی کاخ جهاننما خللی در تردد و رفت و آمدهای این خیابان ایجاد نمیکند.
مسئول باستانشناسی میراثفرهنگی اصفهان تاکید کرد: همچنین با توجه به اینکه مترو در عمق ۱۸ متری زیر سطح حرکت میکند تداخلی با این کاخ و آثار تاریخی ندارد.
وی ادامه داد: هم اکنون جنبههای کارشناسی بازسازی این کاخ در حال بررسی در شورای فنی سازمان میراثفرهنگی است و اگر در جمع بندی نهایی این مسئله تایید شود میراث فرهنگی آمادگی برای بازسازی این کاخ را به طور کامل و مطابق نقشههای قدیمی دارد.
تخریب کاخ جهان نمای اصفهان در زمان ظل السلطان قاجاری به بهانه های واهی
علیان بیان داشت: در سفرنامه جهانگردی به نام «دیولافوا» دربارهی کاخ جهاننما در اصفهان آمده است که این عمارت تفریحی و خارج از دولتخانه صفوی قرار داشته است و همچنین در مسیر مستقیم عمارت، نخست چهارباغ، سپس «جهاننما»، بعد از آن ۳۳ پل و در نهایت چهارباغ بالای کنونی تا باغ هزار جریب قرار دارد.
وی اضافه کرد: این کاخ در زمان «شاه عباس صفوی» ساخته شد و از فراز آن چهارباغ تا کوه صفه به راحتی دیده میشد و به همین خاطر «جهاننما» نامیده شد اما در زمان قاجاریه توسط ظل السلطان به بهانههای واهی تخریب شد.