به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل آبشت در نشست خبری روز جهانی تالاب ها اعلام کرد: در سالهای اخیر بحران های طبیعی به خصوص در عرصه اقلیم دو برابر شده که تالاب ها به واسطه قابلیت هایی که در پیشگیری دارند، اگر وضعیت خوبی داشته باشند، جوامع محلی می توانند بعد از بحران با سرعت بیشتری به وضعیت طبیعی خود برگردند.
وی ادامه داد: در کشور ما از سال ۲۰۱۴ پروژه مشترکی با ژاپن برای دریاچه ارومیه آغاز شده که بخش عمده فعالیت های آن مشارکت جامعه محلی بوده است.
آبشت افزود: در تمام حوزه های آبریز تالابی، حدود ۹۰ درصد از بیلان آبی در کشاورزی استفاده می شود و صنعت و مصارف شهری مجموعاً کمتر از ۱۰ درصد سهم دارند اما کشاورزی در ایران بهره وری بسیار کمی یعنی حدود ۲۰ درصد دارد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران تصریح کرد: در پروژه مشترک با ژاپن روی ۹۰ روستا در حاشیه دریاچه ارومیه کار می کنیم که کار مشترکی بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست نیز هست که در سطوح بالا به شکل بین بخشی انجام می شود.
آبشت توضیح داد: با ارائه یک سری تکنیک های ساده که فشار مالی برای کشاورز به دنبال ندارد، بهره وری آب را بالا می بریم که در پروژه انجام شده تا حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب را به دنبال داشته است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه مدیریت تالاب ها توضیح داد: ۱۵ تالاب داریم که برنامه مدیریتی آنها یا تدوین شده و به تصویب رسیده یا کار آنها آغاز شده است. از این ۱۵ تا قدیمی ترین ها دریاچه ارومیه، شادگان و پریشان بودند و بعد از آن تالاب قوری گل و تالاب قره قشلاق بودند. برنامه مدیریتی تالاب های چغاخور، حله، خلیج گوآتر، تالاب گاوخونی، تالاب سولدوز و تالاب های آلماگل و آجیگل در حال تدوین است و برنامه مدیریتی تالاب های هامون، میقان، زریوار و تالاب حرای میناب نیز تصویب شده و در حال چاپ است.