همدان - مدیر کل استاندارد استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۴۳ مورد نمونه برداری از واحدهای تولیدکننده طلا در همدان انجام شده است.

محمد مددی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نمونه برداری از مصنوعات طلا به منظور بررسی میزان عیار استاندارد طلا انجام می شود، اظهار داشت: تعداد نمونه برداریها از واحدهای تولید کننده مصنوعات طلا در استان همدان تا پایان سال جاری به ۸۲ مورد خواهد رسید.

مددی با بیان اینکه کد شناسایی «H» برای تولیدات طلای استان همدان تعریف شده است، افزود: تعهد کتبی لزوم رعایت استاندارد مربوطه و عیار رسمی کشور از تمامی تولیدکنندگان طلا در کشور توسط سازمان ملی استاندارد قبل از صدور ابلاغ کدشناسایی واحد تولید کننده اخذ می شود.

وی با اشاره به اینکه عیارهای رسمی تعریف‌ شده برای طلا عیار ۷۵۰، ۸۳۳ و ۹۱۶ است، ادامه داد: تمام آزمون ها بر روی نمونه ها، طبق نامه ابلاغی سازمان و با روش کوپلاسیون توسط آزمایشگاه همکار تایید صلاحیت شده سازمان ملی استاندارد صورت می گیرد.

وی بیان داشت: با توجه به نتایج آزمون نمونه ها در صورت وجود عدم انطباق با استاندارد مربوطه، به واحد تولیدکننده طلا بر اساس میزان انحراف از عیار رسمی، تذکر یا اخطار یا تعلیق یا ابطال پروانه کدشناسایی طلا صورت گرفته و به مراجع قانونی تعزیرات یا حسب ضرورت به دادگاه معرفی خواهد شد.

وی با بیان اینکه در مورد عدم انطباق جزیی با استاندارد مربوطه، به واحد تولید کننده طلا تذکر داده می شود، گفت: از ابتدای سالجاری تا کنون، ۳ مورد تذکر به واحدهای تولید کننده طلا در استان ابلاغ شده است.

وی گفت: همچنین در مورد عدم انطباق عمده با استاندارد مربوطه، به واحد تولیدکننده اخطار داده شده و اخذ تعهد کتبی انجام می شود.

وی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون یک مورد اخطار برای تولید کننده طلا در استان صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه در صورت عدم انطباق بحرانی، تولیدکننده به تعزیرات حکومتی معرفی و پروانه کدشناسایی واحد ابطال می شود، گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون، ۶ واحد تولیدی به دلیل عدم انطباق بحرانی به مراجع ذی صلاح ارجاع شده اند و کد شناسایی آنها ابطال شده است.

مدیرکل استاندارد استان همدان با بیان اینکه خرید و فروش هرگونه مصنوع طلای بدون کدشناسایی و یا مصنوعات تولید خارج در طلافروشی های استان طبق قوانین ممنوع است، گفت: وظیفه اداره استاندارد بررسی عیار فلزات گرانبها و کنترل مستمر آنها در سطح تولید و عرضه بر اساس روش اجرایی نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدکننده و توزیع‌کننده مصنوعات طلا است.