تغيير معادلات در صحنه خاورميانه در يك سال اخير عليرغم تلاش‌هاي آمريكا براي جلوگيري از موج بيداري اسلامي، اهميت و ضرورت وحدت رسانه‌اي را در جهان اسلام دوچندان كرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، اردشير زابلي زاده مدير شبكه خبر در ادامه تحليل خود از بيداري رسانه هاي جهان اسلام آورده است: پيروزي ائتلاف يكپارچه در عراق، حماس در انتخابات فلسطين و حزب الله لبنان و همچنين پايداري ايران در موضوع فن آوري صلح آميز هسته اي به عنوان حقوق حقه مردم اين كشور موجب شده طرح خاورميانه بزرگ و جديد آمريكا در منطقه با شكست و چالش جدي رو به رو شود.

اين موضوع از جمله موضوعاتي است كه هر يك از مقامات و دولتمردان مسلمان و غيرمسلمان در مقاطع مختلف زماني به آن اشاره كرده اند. اما آنچه قابل توجه است عدم انعكاس پوشش خبري گسترده و رسانه اي اين موضوع در رسانه هاي جهان اسلام به طور شايسته در قالب وحدت رويه و همگرا در مقابل شبكه هاي خبري نظام سلطه است.

ضرغامي رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران ضرورت وحدت رسانه هاي جهان اسلام را در مصاحبه با شبكه الجزيره مطرح كرد. اگر ديروز آمريكا با دست يافتن به فن آوري هسته اي از آن سوء استفاده كرد و بمب اتم ساخت و بر سر مردم بي دفاع دو شهر ژاپن ريخت كه بعد از گذشت سال ها اثرات مخرب آن هنوز هويداست، امروز با سوء استفاده از فن آوري ارتباطات، عمليات رواني و تبليغي، قدرت نرم و جنگ رسانه اي جهان اسلام را نشانه گرفته و قصد دارد با اشاعه اباجي گري و راه اندازي رسانه هاي مستهجن، جوانان و بنياد قوي نهاد مقدس خانواده هاي مسلمان را تخريب كند و اين بار ابزار بكار گرفته آمريكا فوق بمب اتم است.

زابلي زاده در بخش ديگري از تحليل خود مي نويسد: بسياري از رسانه هاي جهان اسلام و بعضي رسانه هاي داخلي نيازمند بيدارشدن از خواب غفلت هستند، چرا كه به طور ناخودآگاه در دام شگردهاي حرفه اي نظريه پردازان حوزه ارتباطات و مديريت رسانه اي اتاق فكر رسانه هاي متحد عرب براي مشغول كرن رسانه هاي جهان اسلام و مهندسي فكر روي افكار عمومي دنيا هر روز سوژه اي را عليه جهان اسلام طراحي و جريان سازي مي كنند.

انتشار كتاب موهن آيات شيطاني و راه اندازي جريان القائي در رسانه هاي خود، طرح كاريكاتور عليه پيامبر عظيم الشان اسلام و به دنبال آن توجيه آزادي رسانه اي و الان اسلام اين دين كامل و تكميل كننده اديان ديگر را در قالب سخنان سخيف و توهين آميز مورد حمله قرار مي دهند.

اگر بوش دين اسلام را ديني فاشيستي مي خواند و امپرياليست رسانه اي غرب بطور يكپارچه و متحد آن را به عنوان مشي خود قرارداده ناشي از چه چيزي است؟ قرآن كريم به عنوان عامل وحدت بخش و همبستگي اجتماعي و نقطه اوج اشتراكات همه مسلمانان بسيار ظريف به اين موضوع اشارت دارد: "واذكروا نعمت الله عليكم اذ كنتم اعداءً فالف بين قلوبكم فاصبحتم بنعمته اخواناً" (سوره آل عمران، آيه 103)

به گذشته خود بازگشت كنيد و دو عرصه تاريخي از گذشته خود را به ياد آوريد. عرصه اي كه در آن به نزاع و كشمكش مي پرداختيد و به سبب اين نزاع و كشمكش امكانات انساني و غير انساني شما نابود مي گرديد. بايد به گونه اي كه در پرتگاه آتش قرار مي گرفتيد. تا اينكه اين مرحله تاريخي از مراحل زندگي شما درگذشت و مرحله تاريخي ديگر شروع شد.

در اين مرحله نعمت الهي (قرآن مجيد) با همه اعتقادات، ارزش ها و قوانين الهي اش براي شما ارسال شد و جامعه با بهره گيري از ارزش ها، عقايد و هنجارهاي مشترك ديني و احساسات مذهبي حاصل از آن، ميان شما تاليف قلوب كرد و بر اثر الفت و همدلي به وجود آمده، برادر يكديگر گشتيد و جهان اسلام هم اكنون مورد خطاب اين آيه از قرآن مجيد است.

در ادامه اين مطلب تحليلي مي خوانيم: اين نكته درستي است كه امير قطر در ديدار با ضرغامي بيداري جهان اسلام را ناشي از نفوذ سخنان امام راحل (ره) در مسلمانان جهان بيان مي كند و دو طرف پيشنهاد همكاري رسانه اي را مي دهند.

رسانه هاي جهان اسلام بيدار و متحد شوند مباني تئوري رسانه هاي غرب بنياني آمريكايي با ديدگاه امپراليستي دارند و استفاده از آنها در رسانه هاي وابسته به جهان اسلام راهي اشتباه و خطاست. رسانه هاي غرب به عنوان يك خطر سبز هوشمندانه درصدد نابودي اسلام برآمده اند و اين اصل در اظهارات مستمر و متعدد آنها آشكار است. براي مثال شيمون پرز، نخست وزير اسبق اسرائيل، بارها تكرار نموده بعد از سقوط كمونيسم، بزرگترين خطر زمانه اسلام است. لذا اسرائيل همواره درصدد است آمريكا و اروپا را عليه مباني اسلامي تحريك نمايد و از رسانه هاي در اختيار بيشترين بهره برداري ممكن را به عمل آورده اند.

گام هاي جديدي در كشورهاي اسلامي برداشته شد و حركت هاي منسجم در اين رابطه شروع شده كه مي توان به برگزاري كنفرانس وزاري كشورهاي اسلامي كه اخيرا در عربستان برگزار شد اشاره داشت. در اين كنفرانس تاكيد شد سرمايه داران مسلمان سرمايه خود را به جانب راه اندازي، توسعه و گسترش رسانه هاي جمعي معطوف نمايند و رسانه هاي اسلامي بيش از پيش شبكه هاي انگليسي زبان خود را عليه فشارهاي رواني و رسانه اي غرب به كار گيرند.

زابلي زاده مدير شبكه خبر در پايان مطلب تحليلي خود چنين آورده است: در اين كنفرانس مطرح شده در مقابل اين همه رسانه معاند، كشورهاي اسلامي بايد شبكه هاي منسجم و هدفمند براي خنثي سازي توطئه هاي رسانه اي دشمنان داشته باشند. برگزاري اين كنفرانس و مصاحبه رياست صدا و سيماي كشورمان با يك شبكه اسلامي طليعه خوبي براي افق رسانه اي جهان اسلام است. حاصل كلام اينكه آيا در دنياي شيشه اي و رسانه اي جديد كه همه رسانه هاي غربي و ضداسلامي از هزاران بمب اتم مخرب تر عمل مي كنند، سكوت تفرقه و مسامحه رسانه اي توجيهي دارد؟