به گزارش خبرگزاري مهر، دانشمندان دانشگاه ايالتي اوهايو دريافتند كه چگونه مي توان با استفاده از نانوذره ها سونوگرافي را تا حد تشخيص سرطان در مراحل اوليه ارتقا داد.
نتايج اين پژوهش كه در نشريه journal Physics in Medicine and Biology به چاپ رسيده است نشان داد، با تزريق نانوذره هاي حاوي سيليكا به موش هاي آزمايشگاهي مي توان كيفيت و دفت تصاوير سونوگرافي را ارتقا داد.
اين براي اولين بار است كه با تكنيك سونوگرافي نانوذره ها در داخل بدن رديابي مي شوند. علاوه بر اينكه تصوير بسيار واضح از درون بدن به دست مي آيد.
در تشخيص سرطان اصلي ترين هدف تشخيص در اولين مراحل اوليه تشكيل يعني در مرحله سلولي است. در اين پژوهش سعي شده بود كه با طراحي ذرات نانويي قابل جذب توسط بدن بتوان امواج صوتي را تقويت كرد. در نهايت دانشمندان نانوذره هاي سيليكايي را انتخاب كردند. اگرچه اين نانوذره ها قال جذب نيستند ولي قابليت انعكاس امواج صوتي را به شدت تشديد مي كنند ضمن اينكه از نظر بيولوژيكي خنثي هستند.
بر اساس گزارش Nanotechwire ، با استفاده از مولكول هاي ردياب سلول هاي سرطاني كه توسط اين نانوذره ها نشان دار مي شوند مي توان بافت را از نظر وجود سلول هاي سرطاني بررسي كرد.
تاكنون از سونوگرافي تقويت شده تنها براي تشخيص بيماري هاي كبد استفاده شده است. اين پژوهشگران اميدوارند بتوان از اين ذرات براي تشخيص سرطان در پستان و ساير بافت ها استفاده كرد.
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۸۵ - ۱۲:۴۱
دانشمندان اعلام كردند: با نانوذره هايي از جنس سيليكا مي توان انرژي صوتي انعكاس يافته توسط بدن را تقويت كرد و سرطان را در اولين مراحل تشكيل تشخيص داد.