بخشي از جامعه ما ظرفيت پذيرفتن نقد در قالب طنز را ندارد و به همين خاطر با پخش مجموعه‌هاي طنز فشار به صدا و سيما افزايش مي‌يابد. به همين دليل توليد و پخش مجموعه‌هاي شبانه ملودرام بهتر است.

مهدي مظلومي، نويسنده و كارگردان مجموعه مستند - داستاني "بدون شرح"، در خصوص مضمون اين مجموعه به خبرنگار مهر گفت: "اين سريال مسائل و مشكلات مالياتي كشور را مورد بررسي قرار مي‌دهد. در آن داستان زندگي افراد مختلفي كه به انگيزه هاي گوناگون از پرداخت ماليات مي گريزند به تصوير كشيده مي شود كه به همين خاطر با مشكلات جديتر و عميق تري مواجه مي شوند. هر بخش از اين سريال به يكي از مسائل مالياتي اشاره مي كند و در قالب داستان هاي كوتاه و جدا از هم به تصوير درمي آيد."

وي خاطرنشان كرد: "ما براي اينكه بتوانيم باورپذيري مخاطب را نسبت به موضوع و اتفاقاتي كه در داستان به وجود مي آيد افزايش بدهيم، حتي در ابتداي پخش هر قسمت تيتراژ هم نرفته ايم تا به اين وسيله مخاطب جاي اينكه خود را با يك اثر داستاني مواجه ببيند، در انتظار تماشاي يك گزارش مستند باشد. در همين راستا از نابازيگراني استفاده كرده ايم كه چهره شناخته شده براي مخاطب ندارند تا جنبه باورپذيري اثر افزايش پيدا كند."

مظلومي در خصوص ميزان موفقيت سريال در امر نزديك كردن ذهن بيننده به سريال توضيح داد: "بازتاب نظر مخاطبان كه از سوي روابط عمومي اداره ماليات پيگيري و منتشر مي شود، خبر از استقبال و توجه خوب بينندگان مي دهد. جالب اينكه، مساله باورپذيري مخاطب به اندازه اي است كه پس از پخش هر قسمت حداقل دو بازيگر سريال تماس مي گيرند و به اين مسئله اشاره دارند كه به خاطر سوء تفاهم هايي كه در خانواده برايشان به وجود آمده با مشكلاتي مواجه شده اند و از ما چاره جويي مي كنند!"

اين كارگردان راجع به ميزان تاثيرپذيري مخاطبان و اهميت توجه به گونه هاي مختلف تصويري اعلام كرد: "توليد يك اثر مستند - داستاني تجربه بسيار خوب و تاثيرگذاري براي من محسوب مي شود. در اين سريال ماليات محور و بهانه داستان هاست. در اصل ما طي ارايه هر قسمت به بخشي از مشكلات اجتماعي اشاره مي كنيم. براي نمونه در يكي از بخش ها داستان درباره پدري است كه براي فرار از ماليات بر ارث، در زمان حيات خانه خود را به نام پسرش مي زند و پسر با گرفتن وام و سپس ورشكستگي باعث از بين رفتن خانه مي شود. به عقيده من، استفاده از اين گونه هاي تصويري با توجه به مشكلات مالي صدا و سيما راهكار بسيار مناسبي براي طرح مسائل و مشكلات مختلف محسوب مي شود. چون هم توانايي جذب مخاطب را دارد و هم اينكه از غناي معنايي بيشتري برخوردار است."

مظلومي در خصوص اينكه ساخت دوباره سريال هاي شبانه با چه نوع مضموني مناسب تر است، يادآور شد: "به عقيده من ساخت دوباره سريال هاي شبانه روند خوبي است، اما شك ندارم كه دوباره اين روند دچار مشكلاتي خواهد شد. به اين جهت كه سياست هاي سازمان در خصوص تعيين اولويت هاي موضوعي ثبات كافي ندارد و در ابتدا پرداختن به برخي مسائل را مجاز مي دانند اما در ادامه كار، گروه توليد را از پرداختن به همان مسائل منع مي كنند. اين مساله به شدت روي برنامه ريزي گروه تاثير منفي مي گذارد. از طرف ديگر، ارايه سريال طنز نيازمند برخورداري بخش هاي مختلف جامعه از ظرفيت كافي براي پذيرفتن انتقاد در قالب طنز است. اما جامعه ما از چنين ظرفيتي برخوردار نيست و به همين خاطر بهتر است سريال طنز ساخته نشود. چون اين نقدها باعث ايجاد فشار به صدا و سيما و در نتيجه تغيير سياست ها مي شود. به همين جهت ساخت سريال هاي شبانه ملودرام مناسب تر به نظر مي رسد."

محور و مضمون اصلي داستان اين مجموعه با كمك مشاوران سازمان ماليات تعيين شده و مسائل مختلفي از جمله فرار برخي مردم از دادن ماليات بر درآمد، ماليات بر ارث و ... را به تصوير درمي آورد. شكل ارائه اثر كاملا به شيوه داستاني است، اما اين اتفاقات پايه و اساس مستند دارد. براي باورپذيرتر شدن مجموعه از نابازيگران استفاده شده و اين مجموعه نزديك به 150 بازيگر در مقاطع و قسمت هاي مختلف داشته است.

در مجموعه مستند - داستاني "بدون شرح" كه در قالب 52 قسمت 25 دقيقه اي ساخته شده است و در حال حاضر 26 قسمت سري دوم سريال پخش مي شود، عباس عليمحمدي، جعفر ستاري، رضا محمدي، سهيل دقيقي و حميد نوريان تعدادي از بازيگران سريال هستند. اين مجموعه به سفارش شبكه يك سيما توليد شده است و چهارشنبه ها ساعت 20 روي آنتن مي رود.