زنجان-معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان از اجرای ۱۵ طرح آبخیزداری در راستای کنترل سیل در استان زنجان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال موسوی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران از اجرای ۱۵ طرح آبخیزداری در راستای کنترل سیل در استان زنجان خبر داد و اظهار کرد: اثربخشی اقدامات آبخیزداری در کاهش خسارتهای سیل بسیار موثر است و در استان این امر مهم اجرا می شود. 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: استان زنجان همانند نقاط بسیاری ازکشور با سیلاب‌های زیادی در مناطق مسکونی مواجه بوده و در جهت کاهش خسارات سیل در مناطق مختلف آن نیازمند تداوم انجام مطالعات آبخیزداری وکنترل سیل در حوضه های دربرگیرنده مراکز مختلف جمعیتی (شهرها و روستاها) و سپس اجرای پروژه های آبخیزداری و کنترل سیل در این حوضه ها است.

موسوی تاکید کرد: در محدوده سکونتگاهای انسانی به‌طور غالب، روش‌های سازه‌ای برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب، بکار گرفته می شود که کنترل سیلاب به این روش نیازمند دیواره سازی در طرفین آبراهه ها و رودخانه ها  در محدوده‌های شهری و روستایی و غالبا پرهزینه است.

وی افزود: بطورکلی تاسیسات وسکونتگاههای شهری وروستائی واقعدردردامنه های باشیب زیادونیزحاشیه ومسیررودخانه هاوآبراهه های سیلابی استان در معرض خطرسیل قراردارند و این پدیده درمحل هایی که درحریم آبراه ها دخل وتصرف،تجاوروساخت وسازی زراعت انجام شده احتمال وقوع خسارات سیل به چند برابرافزایش پیداکرده و کم توجهی به حفاظت از منابع طبیعی و انجام شخم های موازی شیب در اراضی زراعی، افزایش تعداد دام به چند برابر ظرفیت تولید علوفه در حوضه ها ، رسوبزائی فزاینده در اجرای پروژه های عمرانی از قبیل احداث جاده ها و بهره برداری از معادن ، آلوده سازی منابع آب و خاک در اثر آزاد سازی زباله های شهری و روستائی پایداری منابع موجود در آبخیزها را به مخاطره انداخته است.

موسوی تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تاکنون در نقاط متعددی از استان نسبت به اجرای پروژه های کنترل و کاهش خسارت سیلاب اقدام نموده است.