نشر کتاب قاف همزمان با ایام نمایشگاه کتاب دو اثر از حمیدرضا ابک را با عنوان «بچه‌های ننه بلقیس» و «بوطیقای جهالت» عرضه می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، «بچه‌های ننه‌بلقیس» (قصه‌هایی که درباره جنوب شهر نخوانده‌اید) مجموعه‌ای از یادداشت‌های حمیدرضا ابک است، درباره گذشته، و درباره نحوه‌ای از زندگی در گذشته. گذشته‌ای از دست رفته، که اکنون یاد و خاطره‌اش با همراهانش باقی است، و شاید هم نیست.

ابک درباره این کتاب نوشته است: «ما نسل ماشین دودی نبودیم. حتی نسل سوسن هم نبودیم. اما سنگ‌پرانی به ماشین دودی، مثل میراثی گرانقدر از وجود نیاکانمان به ما ارث رسید. ما بچه‌های عارف و امام‌زاده اهل‌علی و اتابک، هرگز ندانستیم زمانه دارد چوب حراج می‌زند به چیزی که شاید امروز بتوان «سبک زندگی جنوب‌شهری»اش نام نهاد. هرگز ندانستیم داریم به سمت قطاری سنگ پرت می‌کنیم که تمام هویت ماست. حواس‌مان نبود که روزی، تازه فقط بعضی‌هایمان که حواسمان جمع شده، به تنگ آمده از ملال روزگار، چراغ به دست خواهیم گرفت و از تیردوقلو و بی‌سیم گز خواهیم کرد تا پارک کوثر، که ببینیم آیا هنوز ردی از ماشین دودی به جای مانده است یا نه. این کتاب، گوشه‌ای از نوشته‌های من است درباره ما. ما تخم‌جن‌هایی که دل‌مان برای تاریخ‌مان تنگ شده. ما ولدچموش‌هایی که روزگار رام‌مان کرد و تبدیل‌مان کرد به یکی مثل بقیه‌ آدم‌های این شهر که کت و شلوار می‌پوشند و ماشین اتومات سوار می‌شوند و گوشی هوشمند دارند. ما دیوانگانی که خاطرات زندگی‌مان برای شما امروزی‌ها، اگر دروغ نپنداریدش، به قصه شبیه است. ما دل‌شکستگانی که مرثیه‌خوان آوازهای دخترک ماشین دودی سواریم. ما بچه‌های ننه‌بلقیس.»

کتاب بچه‌های ننه‌بلقیس تقدیم شده است به: بامعرفت‌ترین بچه‌های ننه‌بلقیس که تا همیشه خون‌شان در رگ‌های این سرزمین جاری است: شهید سیدجعفر غضنفری و شهید حسن خدابنده‌لو.

کتاب «بوطیقای جهالت» نیز (گرفتاری‌هایی که آدمی با خودش، دیگری و جهان دارد) گزیده‌ای از آن یادداشت‌هاست که با اندکی تغییر، اکنون در این مجموعه کنار هم قرار گرفته است.

وی در مقدمه این کتاب درباره آن آورده است:‌ تمام نوشته‌های این کتاب، نوشته‌های بعد از دوران روزنامه‌نگاری نویسنده‌اند. نوشته‌های دوران بازنشستگی؛ دورانی که دیگر نه تحریریه‌ای برای نویسنده باقی مانده بود نه تایپیست و ویراستاری و نه رفیقی که قبل از انتشار بدهی مطلبت را بخواند و گوشه‌هایش را سوهان بزند. دوران لمیدن روی کاناپه قهوه‌ای و چای نوشیدن و رها شدن در حسرت‌ روزگاری که بود یا روزگاری که ما خاطره‌اش را برای خودمان آراسته‌ایم تا شرمسار امروزمان نباشیم. دوران آغاز «نمی‌دانم»ها. دوران رنگ باختن تمام پاسخ‌هایی که زمانی گمان می‌کرده‌ای برای پرسش‌هایت داشته‌ای. دوران درک اهمیت بنیادین نقش «جهل»... راستی، یک وجه مشترک دیگر هم دارند. همه این یادداشت‌ها با گوشی تلفن همراه نوشته‌ شده‌اند؛ نه قلمی، نه کاغذی، و نه حتی رایانه‌ای. درواقع بیشترین نقش را در تولید این مجموعه، دو انگشت شستی داشته‌اند که شب‌ها روی صفحه همین گوشی‌ای می‌لولیده‌اند...»
یادداشت‌های کتاب «بوطیقای جهالت» در چهار فصل «از تو»، «از من»، «از ما» و «از آنها» دسته‌بندی شده‌اند.

این دو کتاب با قیمت 9500 و 21500 تومان منتشر شده است.