قائم مقام سازمان ملي بهره وري در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با تاكيد بر توسعه كمي و كيفي توليد براي رسيدن به توسعه پايدار و افزايش رقابت پذيري داخلي و خارجي گفت: در اين ميان جذب سرمايه گذاري و بهره وري سرمايه از اهميت بالايي برخوردار است كه اين سرمايه يا از منابع داخلي با صرفه جويي در هزينه ها و افزودن بر پس اندازها ايجاد شده و يا بايد از منابع خارجي استفاده شود.
دكتر قاسم انصاري رناني بهبود مديريت سرمايه را در كشور ضروري خواند و افزود: از آنجا كه براي استفاده از اين سرمايه ها كشور متحمل هزينه مي شود لذا بهره وري و مديريت سرمايه هاي وارد شده به اقتصاد ضروري است.
وي كسب سود و انتقال دانش و فناوري با جذب سرمايه گذاري خارجي در كشور را تنها در صورت مديريت صحيح امكان پذير دانست و افزود: اين در حالي است كه با مديريت سرمايه هاي داخلي با توجه به حجم بالاي سرمايه سرگردان در كشور و استفاده بهينه از سرمايه هاي موجود مي توان بدون جذب سرمايه خارجي ، توسعه ملي را در كشور محقق كرد.
وي با اشاره به بهره وري پايين سرمايه در كشور گفت: از آنجا كه سرمايه هاي موجود در كشور بدون توجه به مزيت هاي اقتصادي در طرح هاي با بازده كم و داراي صرفه هاي اقتصادي ناچيز صرف مي شود ، اتلاف سرمايه نيز در كشور بالا است در حالي كه با توزيع اقتصادي صحيح سرمايه مي توان از سرمايه هاي موجود سود بيشتري كسب كرد.
انصاري گفت: بهره وري سرمايه به اين معني است كه بدون افزودن بر سرمايه هاي موجود در كشور ، اين سرمايه ها در طرح هاي داراي منفعت بيشتر بكار گرفته شود.
وي افزود: بهره وري سرمايه در 33 سال گذشته (از 1345 تا 1378) منفي بود اما در سال هاي اخير به سمت مثبت تر شدن حركت كرده است . اين رقم در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته و آسيايي اغلب در انتهاي جدول قرار مي گيرد.
به گفته قائم مقام سازمان ملي بهره وري كشور، اگر در زمينه بهره وري كل بتوانيم به 30 تا 40 درصد از سهم توليد ناخالص داخلي با فعال كردن بيش از 70 تا 80 درصد سرمايه هاي داخلي برسيم ، از خروج حجم بالايي از سرمايه دلاري و ارزي نيز جلوگيري خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۸۲ - ۱۳:۵۵
با بهبود بهره وري سرمايه نه تنها ديگر نيازي به جذب سرمايه هاي خارجي در كشور نخواهد بود بلكه رسيدن به توسعه پايدار نيز محقق خواهد شد.