وضعیت برون دادهای علمی جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۶۵ کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در این جلسه که به ادامه بررسی روند رشد اعتبارات پژوهشی و تحقیق و توسعه در لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ و مقایسه آن با اعتبارات سال‌های گذشته اختصاص داشت،   وضعیت برون دادهای علمی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت و گزارشی پیرامون این موضوع ارائه شد.

در گزارش مذکور ضمن ارائه آمارهایی از تعداد کتب تألیفی و ترجمه براساس آمار «خانه کتاب» در بازه زمانی ۱۳۸۰-۱۳۹۳ همراه با تفکیک براساس رده بندی دیوئی، تعداد پایان نامه های تکمیلی به ثبت رسیده در بازه زمانی ۱۳۸۷-۱۳۹۴ براساس آمار ایران داک، تعداد نشریات علمی به تفکیک گروه‌های علمی در بازه زمانی ۱۳۸۲-۱۳۹۱، تعداد مقالات ISC و ISI نمایه شده از ایران در پایگاه‌های معتبر بین الملل در بازه زمانی ۱۳۸۴-۱۳۹۱ و تعداد تولیدات علمی ایران براساس گزارش پایگاه دانش مؤسسه تامسون رویترز در بازه زمانی ۱۳۸۰-۱۳۹۲ نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین با اشاره به این موضوع که براساس آمار مؤسسه تامسون رویترز میزان تولید علمی ایران از عدد ۱۸۶۲ در سال ۱۳۸۰ به عدد ۳۸۵۹۹ در سال ۱۳۹۲ ارتقا یافته، مستندات علمی کشورمان براساس گزارش پایگاه اسکوپوس در بازه زمانی ۱۳۸۰-۱۳۹۲ نیز مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین وضعیت کشورمان ایران براساس تعداد ارجاعات مقالات علمی با کشورهای ژاپن، ترکیه، مالزی و برزیل مورد مقایسه  قرارگرفت. بعد از ارائه این گزارش اعضای کمیسیون به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پیرامون پرداختند، که اهم آن می توان به دعوت از نماینده شورای عتف برای ارائه گزارش، هماهنگی در خصوص فهرست‌نویسی کتب و نیاز به تدوین فهرست شاخص‌ تالیفات علمی اشاره کرد.