به گزارش خبرگزاری مهر، قاره آفریقا در طی دو دهه گذشته صحنه جنگ های متعدد با دلایل متنوع بوده است. جهت خاتمه درگیری و تعارض در این قاره کهن، اقدامات هماهنگ جهت مدیریت بحرانها و خشونت، حل اختلافات سیاسی و قومی و بررسی پیامدهای انسانی جنگ و تعارض در آن باید در نظر گرفته شود.
شناسایی و بررسی تاثیرات اقتصادی و اجتماعی جنگ طولانی مدت، بازسازی اجتماعات، جوامع و دولتهای تکه تکه شده در نتیجه این منازعات امری لازم و ضروری است. جهت انجام این مهم، مشارکت نهادها و گروههایی مانند مدارس، دانشگاهها، نهادهای مذهبی، رسانه ها، شرکت های تجاری، نهادهای قانونی، جوامع مدنی، جوانان، زنان و مهاجران بسیار مهم و حائز اهمیت است. این گروهها و نهادها نقش بسیار مهمی در ایجاد احساس هویت، عدالت، هنجارهای مشترک و انسجام بین دولت و جامعه - اجزای مهم بافت صلح و امنیت در آفریقا - بازی می کنند.
در کتاب «بافت صلح در آفریقا: نگاهی فراتر از دولت» نظرات کارشناسان برجسته از آفریقا، اروپاو آمریکای شمالی در مورد نحوه تحقق صلح در آفریقا با نگاهی فراتر از دولت آورده شده است. کارشناسان به بررسی این مهم می پردازند که چگونه نهادهای اجتماعی و گروهها می توانند باعث تحقق صلح یا مانع ایجاد آن شوند.
این کتاب سعی دارد درهایی را به روی دانشجویان، محققان و کسانی که بر تقویت صلح در آفریقا تمرکز دارند، جهت درک بهتر شرایط و شناسایی علل تعارض و جنگ بگشاید.