شیراز- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قطب هنر قرآنی شایسته استان فارس و هنرمندان شیرازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران در نگارخانه وصال شیراز افزود: کارهای اولیه نمایشگاه «شهود قدسی» فوق العاده بود و آنچه هست که ما در پی آن هستیم.

وی پیرامون انتقال مفاهیم قرآنی و دینی از زبان هنر گفت: استان فارس در این باره پیشرو بوده و با توجه به آثار سال گذشته تداعی می کرد که زمینه آن در این استان وجود دارد.

وی اولویت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد را برگزاری چنین رویدادهایی دانست و افزود: این هنرها مقدمه ای بر تولید فیلم، انیمیشن، قصه، ادبیات و... می شود که خمیرمایه آن چنین آثاری است.

حشمتی خواستار جدی تلقی شدن قطب هنر قرآنی از سوی استان فارس و یادآور شد: این جایگاه شایسته فارس در سراسر کشور است و وزارت ارشاد هم از این روند راضی هست. البته این روند وقتی به بار می نشیند که برگزاری آموزش ها و کارگاه ها را به همراه داشته باشد.

وی با تاکید بر بکارگیری نسل جوان در این حوزه اظهار کرد: انتظار این است که شیراز پیش گام این مقوله باشد تا از دیگر نقاط ایران هم در این شهر و استان حضور یابند و در گپ و گفت های و کارگاه های پژوهشی شرکت یابند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه چنین رویدادی سامان دهنده کاری بزرگ در کشور است تصریح کرد: قطب هنر قرآنی هم از سوی شیراز موضوعی مهم است که به خوبی مطرح شده و موظفیم از سوی معاونت قرآن و عترت به این حوزه کمک کنیم.

حجت الاسلام حشمتی در عین حال تعداد متخصصین مشترک حوزه هنر و دین را کم شمار عنوان کرد و گفت: در این زمینه هم باید بخشی از فعالیت خود را معطوف پرورش نیروهای متخصص هنر و دین کنیم از این رو موسسه ای با عنوان مدرسه اسلامی هنر در قم شکل گرفته است که تعداد کمی را تاکنون آموزش داده اند.

وی با تاکید بر هدایت هنرمندان به معانی اصلی دینی و قرآنی در حوزه هنر ادامه داد: تخیل در ذات هنر هست و حتما باید دست هنرمند را باز گذاشت تا ایده های خویش را نشان دهد.

حجت الاسلام حشمتی یکی از مزایای هنر و شعر را تلقی های مختلف از یک موضوع دانست و افزود: در شعر با لایه ها و معانی مختلفی مخاطب روبه رو می شود که باید مفهوم اصلی را از آن استخراج کرد.

آثار منتخب دانشجویی قرآن و هنر در ۵ نگارخانه شیراز

امسال در جشنواره شهود قدسی ٢، آثار منتخب در ٥ نگارخانه شهر شیراز به مدت ۷ روز در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت؛ این در حالیست که آثار منتخب دومین جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر، در نگارخانه‌های وصال، مرکز اسناد و کتابخانه ملی، سروناز، حوزه هنری و فرهنگ‌سرای هنر در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد.

دومین جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با همکاری سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان و جمعی از هنرمندان تحت عنوان «شهود قدسی ٢» در نگارخانه وصال شیراز آغاز به ‌کار کرد.

در مجموع بالغ بر ٣ هزار و ٥٩٣ اثر در مهلت تعیین شده در فراخوان، توسط دبیرخانه دریافت شد که ٥٥٤ اثر در بخش نقاشی، ٤٧٥ اثر در بخش خوشنویسی، یک هزار و ٢٣٦ اثر در بخش عکس و یک هزار و ٣٢٨ اثر در بخش گرافیک را شامل می‌شد.

بر اساس اعلام جهاددانشگاهی استان فارس این جشنواره با هدف آمادگی بیشتر و مطلوب‌تر دانشجویان و آشنایی آنان با مفاهیم هنر قرآنی، از زمستان سال گذشته تاکنون ٣٢ کارگاه آموزشی در بخش‌های مختلف در سطح دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیری این جشنواره را محمد رضا خالصی، دبیری بخش گرافیک را مسعود عباسی، ماریا کازرونی دبیر بخش نقاشی، سعید رحمان ستایش دبیر بخش عکاسی و روح الله محرری دبیر بخش خوشنویسی را بر عهده دارند.