کاشان - رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان از بازسازی، مرمت و نصب کتیبه کاشی‌کاری منار زین‌الدین که بخشی از کاشی‌های آن در سال ۹۱ سرقت شده بود، خبر داد.

محسن جاوری در گفت‌ و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این کتیبه کاشی‌کاری با توجه به نمونه‌های به جا مانده از آن ساخته شده است، اظهار داشت: در بعضی از قسمت‌های بدنه بیرونی مناره زین‌الدین، با استفاده از کاشی‌های فیروزه‌ای، نوار کمربند مانندی ساخته شده بود که سال ۹۱ بخشی از این کاشی‌های فیروزه‌ای سرقت شد.

وی افزود: بر این اساس با توجه به سرقت بخشی از کاشی‌های محیطی منار و آسیب دیدن بخشی دیگر، مرمت و بازسازی این کاشی ها در دستور کار قرار گرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کاشان تاکید کرد: بدین ترتیب کاشی‌های کتیبه مورد نظر مورد نظر از روی نمونه‌های به جا مانده ساخته و یا مرمت شدند و این کتبیه کاشیکاری در جای اصلی خود نصب شد.

وی با اشاره به اهمیت این بنای تاریخی ابراز داشت: منار زین الدین کاشان که در سال ۱۳۱۰ به شماره ۱۱۸ در فهرست آثار ملی قرار گرفته است، ۴۷ متر ارتفاع دارد و در نیمه دوم قرن نهم هجری قمری و بنبر بر نقلی در قرن هفتم بنا شده است.

تخریب ۲۴ متر از مناره تاریخی در سال ۱۳۰۵

جاوری  ادامه داد: در حوالی سال ۱۳۰۵ حدود ۲۴ متر از ارتفاع این مناره تخریب شد چراکه این منار آجری در زلزله کاشان در دوره زندیه آسیب دیده و از حالت تعادل و ایستایی خارج و کمی خم شده است.

مرمت و اصلاح پله های مارپیچ منار زین‌الدین

وی با تاکید بر اینکه در طول سال‌های گذشته تعمیر این مناره در دستور کار میراث قرار گرفته است، بیان داشت: در فاز یک مرمت این منار تاریخی، مرمت و اصلاح پله های مارپیچ منار، اجرای کف فرش‌های بام و داخل مناره، بدنه سازی داخلی منار، اصلاح شیب و مرمت  نمای آجری بیرونی در نقاط آسیب دیده مورد توجه قرار گرفت.