امین حاجی محمدی، دبیر گروه تجاری سازی و توسعه بازار ستاد توسعه فناوری صنایع دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گروه تجاری سازی و توسعه بازار یکی از چهار گروه چارت سازمانی ستاد دریایی است که با توجه به اهمیت ورود محصولات و تجهیزات دریایی به بازار و تکمیل زنجیره تامین محصولات شکل گرفته است.
وی افزود: مهمترین هدف گروه، حمایت از صنایع فناورانه دریایی و کمک به تجاری سازی محصولات و تجهیزات دریایی در راستای توسعه و شکل گیری شرکت های دانش بنیان دریایی است.
وی با بیان اینکه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در راستای توسعه فناوری های دریایی با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان دریایی اقدام به حمایت از طرح های فناورانه کرده است، اظهار داشت: رفع نیازهای فناورانه کشور با همکاری سازمان ها و ارگان های دریایی است. بنابراین چنانچه شرکت دانش بنیانی در حوزه دریا بتواند با انجام پروژه ای فناورانه، اقدام به رفع نیاز یکی از ارگان های دریایی کشور کند، ستاد دریایی نیز در تامین هزینه های فناورانه آن طرح با ارگان مربوطه مشارکت خواهد کرد.
به گفته وی، ارگانهای دریایی برای واگذاری طرح های فناورانه دریایی خود به شرکتهای دانش بنیان دریایی از طریق ستاد می توانند مراجعه کنند.
برگزاری جلسات مشترک با ارگانهای دریایی و شرکتهای دانش بنیان دریایی
حاجی محمدی بیان کرد: در راستای توسعه کیفی و کمی شرکتهای دانش بنیان دریایی و همچنین تکمیل زنجیره ارتباط شرکتها با متقاضیان و کارفرمایان دریایی، این ستاد اقدام به برگزاری جلسات مشترکی با ارگان ها می کند تا بدین واسطه نیاز ارگان ها مطرح شود و در آینده با فناوری شرکت های دانش بنیان نیاز خود را برطرف کنند.
به گفته وی، شرکتهای دانش بنیان به تفکیک، توانمندی و محصولات خود را ارائه می دهند. همچنین برنامه ریزی شده است تا در صورت تعریف پروژه مشخص مورد نیاز این سازمانها، طرحها مورد حمایت ستاد قرار خواهند گیرد.
حمایت از استاندارد سازی محصولات دریایی ساخت داخل
محمدی خاطر نشان کرد: گستردگی صنایع دریایی ایران بازار بزرگی را برای محصولات دریایی کشور فراهم ساخته است که متاسفانه بخش عمدهای از این بازار توسط محصولات خارجی تامین میشود؛ محصولات تولیدی نیز برای قابلیت استفاده در دریا یا به عبارتی تجاریسازی، نیاز به اخذ گواهینامههای دریایی دارند.
وی ادامه داد: بر این اساس حمایت از اخذ گواهینامههای دریایی به جهت تامین این بازار توسط محصولات داخلی الزامی است. با توجه به این مهم، در سال ۱۳۹۳، تفاهمنامهای با موسسه ای منعقد شد که طی آن، ستاد بخشی از هزینههای صدور گواهینامههای دریایی محصولات تولید کنندگان داخلی را تامین میکند.
وی افزود: این موسسه با ارزیابی محصولات متقاضیان، در صورت احراز شرایط، گواهینامه دریایی صادر می کند.
اعطای تسهیلات قرض الحسنه ویژه به شرکت های دانش بنیان دریایی
وی عنوان کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در راستای توسعه کیفی شرکت های دانش بنیان دریایی و هدایت شرکت ها جهت افزایش فعالیتهای فناورانه اقدام به اعطای تسهیلات ویژه قرض الحسنه به این شرکتها کرده است.