زاهدان - معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: ارزیابان سازمان جهانی صنایع دستی جهت ارزیابی معیارهای جهانی شدن روستای «کلپورگان» به آن سفر می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، بهروز عیسی‌زهی اظهار داشت: روستای «کلپورگان» و به ویژه سفال این روستا به دلیل ویژگی هایی که دارد، مورد توجه قرار گرفته و به همین دلیل پرونده ای برای جهانی شدن روستا تنظیم و به سازمان جهانی صنایع دستی فرستادیم.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: دوم مرداد ماه امسال ارزیابان سازمان جهانی صنایع دستی به روستای کلپورگان سفر و معیارهای جهانی شدن این روستا و به ویژه سفال آن را که یک سفال منحصر به فرد می باشد مورد ارزیابی قرار خواهند داد.

وی با بیان اینکه برای ارزیابی روستای کلپورگان برای ثبت جهانی ۳ داور به این روستا می آیند که ۲ داور خارجی و یک داور ایرانی خواهند بود، ادامه داد: بازدید از کارگاه های سفال از مهمترین برنامه های سفر نمایندگان سازمان جهانی صنایع دستی می باشد که در این بازدید فرایند تولید سفال، حجم تولید، ویژگی های سفال و بحث آموزش آن مورد ارزیابی این نمایندگان قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه کارگاه های سفال که دارای کوره پخت می باشند، آماده و تجهیز شده اند، گفت: جلسه ای با حضور فرماندار و بخشدار مرکزی شهرستان سراوان با مردم این شهرستان تشکیل و از آنها خواسته شد تا همکاری لازم را با مسئولین داشته باشند.

عیسی زهی با اشاره به اینکه تلاش کردیم تا امکانات لازم را فراهم کنیم و زیرساخت‌های روستا را به حد استاندارد برسانیم بیان کرد: با تقسیم کار بین دستگاه های مربوطه سعی داریم تا زمینه را برای جلب نظر ارزیابان و جهانی شدن روستای کلپورگان فراهم کنیم.

گفتنی است: روستای کلپورگان در ۲۵ کیلومتری شهرستان سراوان واقع شده و سفال این منطقه به صورت کاملا دستی, بدون چرخ سفالگری و توسط زنان بلوچ ساخته می شود.