مسؤولان «کنگره علمی حقوق شهروندی» و «سازمان اسناد و کتابخانه ملی» توافق کردند آرشیو ملی اسناد حقوق شهروندی ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه اولین دوره تربیت مربی حقوق شهروندی شامگاه پنجشنبه ۲۶ مرداد با حضور محمود رئیس زاده معاون توسعه مدیریت ومنابع سازمان اسناد وکتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، دکتر شهرام یوسفی فر معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، سرکار خانم مونس کشاورز دبیر کنگره علمی حقوق شهروندی و ۲۰۰ تن از مربیان و کارشناسان مقوله حقوق شهروندی در محل ساختمان آرشیو ملی برگزار شد.

بحث حقوق شهروندی دیر مطرح شد

محمود رئیس زاده، معاون توسعه مدیریت ومنابع سازمان اسناد وکتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، گفت: حقوق شهروندی موضوع بسیار مهمی است که  متاسفانه خیلی دیر در نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح شد و باید زودتر به آن پرداخته می‌شد، هرچند آموزه های دینی ما دراین خصوص بی نظیر است.

وی ادامه داد: عظمت موضوع حقوق شهروندی در کشور های جهان سوم مکشوف نشده است و باید از طریق دوره های آموزشی تبیین و تشریح شود. قطعا دوره‌هایی مانند اولین دوره کشوری تربیت مربی حقوق شهروندی یکی از جمله اقداماتی است که در این عرصه مفید فایده خواهد شد.

رئیس زاده با یادآوری نگاه ویژه دین مبین اسلام به بحث حقوق شهروندی، خاطرنشان کرد: در دین اسلام  موضوع حقوق شهروندی از نگاه الهی به صورت مبسوط مطرح شده است و  ائمه معصومین آن را بارها تبین کرده‌اند، اما متاسفانه ما نتوانسته ایم به اندازه کافی از این موضوع مهم بهره ببریم.

وی در پایان، گفت: قطعا نگاه ویژه سازمان اسناد و کتابخانه ملی به دبیرخانه کنگره علمی حقوق شهروندی، برآمده از نوع فعالیت این دبیرخانه در چندسال اخیر بوده است و بنده به نیابت از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اعلام می‌کنم که در کنار مسؤولان کنگره علمی حقوق شهروندی به بسط و گسترش این موضوع مهم خواهیم پرداخت.

«آرشیو ملی اسناد تاریخی حقوق شهروندی»  ایجاد می‌شود

دکتر شهرام یوسفی فر معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران که به عنوان سخنران پایانی در این مراسم حضور داشت، گفت:  در ساختمان آرشیو ملی ایران میلیاردها برگ از اسناد ملی کشور نگهداری می‌شود، در کتابخانه ملی هم بسیاری از کتب وجود دارد که برخی از آنها مرتبط با حقوق شهروندی است.

وی با مثبت ارزیابی کردن برگزاری اولین دوره تربیت مربی حقوق شهروندی در مرکز ساختمان آرشیو ملی، بیان داشت: قطعا برگزاری این دوره در این ساختمان یک اتفاق مبارک است.

یوسفی فر با اشاره به ساختار آرشیوهای جهانی، ابراز داشت: امروز در دنیا آرشیوها هستند که اسناد حقوقی و امثالهم را نگهداری می‌کنند.

معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی با پرداختن به پیشینه تاریخی حقوق شهروندی در ایران، یادآور شد: در کشور ایران بحث حق شهروندی و حقوق بشر، یک پیشینه تاریخی دارد. باید توجه داشت که هر مفهوم حقوقی، سیاسی و فرهنگی بر اساس یک سیر تکمیلی بوده است.

وی ادامه داد: برای نمونه می‌توان گفت؛ انقلاب مشروطه مفاهیم حقوق شهروندی را تبدیل به ساختار می‌کند اما دقیقا در کودتای ۲۸ مرداد شاهد هستیم که تعرض معکوس برای سلب حقوق شهروندی و مشروطیت شکل می‌گیرد.

یوسفی فر با پیشنهاد برگزاری برنامه مشترک به دبیرخانه دائمی کنگره علمی حقوق شهروندی، گفت: با توجه به همت دبیرخانه دائمی کنگره علمی حقوق شهروندی در سال‌های اخیر، مرکز آرشیو ملی از مسؤولان این کنگره می‌خواهد، نخستین کنگره «تاریخ حقوق شهروندی» را در مرکز آرشیو ملی برگزار کنند.

وی درادامه در پاسخ به درخواست دکتر نوروزی ، رئیس شورای سیاست گذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی مبنی بر ایجاد آرشیم ملی اسناد حقوق شهروندی بیان داشت: بنا بر تعاملی که با دبیرخانه کنگره علمی حقوق شهروندی داریم، تلاش می‌کنیم دستورالعملی را ایجاد کنیم تا تمام اسناد در حوزه حقوق شهروندی  را به کمک دبیرخانه دائمی کنگره علمی حقوق شهروندی جمع آوری و نگهداری کنیم .

گفتنی است در پایان این مراسم و قبل از اختتامیه رسمی، ضمن اهدای جوایز برگزیدگان در دوره کشوری تربیت مربی حقوق شهروندی، از مقام علمی و تلاش‌های سرکار خانم دکتر اشرف بروجردی با تجلیل به عمل آمد.