رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه ۶۰ درصد هزینه پرورش دام و طیور مربوط به خوراک دام است، گفت: بالغ بر هزار و ۲۰۰ کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان از سازمان دامپزشکی مجوز دریافت کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی خلج در سومین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان ایران (فید اکسپو) با بیان اینکه در کشور ما بالغ بر هزار و ۲۰۰ کارخانه خوراک دام، طیور، آبزیان، پودر ماهی و ... وجود دارد که از دامپزشکی مجوز فعالیت دریافت کرده اند، اظهار داشت: از این کارخانجات حدود ۴۰ مورد آنها در رتبه الف قرار دارند و کد IR دریافت کرده اند که به این ترتیب می توانند محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه در عرصه پرورش دام و طیور حدود ۶۰ درصد هزینه ها مربوط به خوراک دام است، اضافه کرد: باید ببینیم چگونه از این خوراک استفاده کنیم که هم ضریب تبدیل معقول داشته باشیم، هم کیفیت بهداشتی افزایش پیدا کند و هم ضایعات کاهش یابد.

وی افزود: اگر ما به دنبال سلامت جامعه هستیم باید تمرکزمان روی تامین خوراک دام سالم باشد.

رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه کمیته ملی سالمونلا در سازمان دامپزشکی در حال تشکیل است، گفت: با این اقدام می توانیم انتقال سالمونلا از طریق خوراک دام را بیش از پیش کاهش دهیم، ضمن اینکه پایش خوراک دام یکی از اقدامات سازمان دامپزشکی در سال جاری بوده است.

رئیس سازمان دامپزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سال ۹۳ بر روی گوشت مرغ مطالعاتی انجام شده است، اضافه کرد: بر این اساس رد پای فلزات سنگین در گوشت مرغ دیده شده بود اما پایش به معنای عزا گرفتن نیست بلکه باید راهکاری مناسب برای کنترل یک مسئله پیدا کرد. در همین راستا روی دی کلسیم فسفات که به‌عنوان خوراک در مرغداری‌ها استفاده می‌شود متمرکز شدیم و دیدیم فلزات سنگین برخی کارخانجاتمان بیش از حد مجاز است. 

خلج افزود: در نتیجه روی خاکی که برای تولید اسید فسفریک از کشورهای مراکش، اردن و سوریه استفاده می‌شد بازنگری کردیم؛ چراکه فلزات سنگین این خاک‌ها بالا بود و به‌جای آن از خاک چادرملوی خودمان استفاده کردیم که تأثیرش از دی کلسیم فسفات بالاتر است.

وی  در پاسخ به این سؤال که برخی شایعات مبنی بر تفکیک سازمان دامپزشکی از وزارت جهاد کشاورزی و الحاق آن به وزارت بهداشت برای نظارت بهداشتی بیشتر قوت گرفته، گفت: سازمان دامپزشکی یک سازمان سلامت‌محور است که در عرصه اقتصاد ملی و تجارت بین‌الملل نقش مهمی را ایفا می‌کند.

وی اضافه کرد: نگاه بسیاری از صاحب‌نظران این است که اقتدار کلی برای موازین حاکمیتی این سازمان باید برقرار باشد ولی باید دید آیا اکنون در جایگاهی که هستیم مشکلی وجود دارد که نتوانیم آن را حل کنیم و اگر این سازمان به وزارتخانه دیگری منتقل شود، مشکلاتمان حل می‌شود؟

خلج ادامه داد: ما باید قدرت اعمال و شناسایی تمام مخاطرات بهداشتی،‌ تغییر موردی و واکنش سریع را داشته باشیم و فکر می‌کنم جایگاه ما همان جایی است که هستیم؛ چراکه در ۹۰ درصد کشورهای دنیا سازمان دامپزشکی در زیرمجموعه وزارت کشاورزی کار می‌کند.