رئیس کمیته صنایع مجلس شورای اسلامی درگفتگو با خبرنگارمهر با اشاره به افزایش بی رویه قیمت فولاد، گفت: برای عدم تکرار افزایش قیمت ، تدابیری اساسی برای صنعت سیمان اندیشیده شود.
محمود ابطحی افزود: هم اکنون پروژه های سیمانی در کشور با مشکل منابع مالی مواجه هستند و بانک ها نیزمنابع لازم را را در اختیار آنها قرار نمی دهند.
وی تصریح کرد: چنانچه برای صرفه جویی از محل درآمدها ، ماهانه یک میلیارد تومان صرف پروژه های سیمانی شود، برای یک پروژه 2300 تنی به 120 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که درصورت گشایش اعتبار هم به طور متعارف به 18 میلیارد تومان دیگر نیاز دارند.
رئیس کمیته صنایع مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درصورت عدم تزریق منابع ریالی ، علی رغم وجود پروژه های بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی ، در نیمه نخست سال آینده با کمبود سیمان مواجه خواهیم بود.
وی با اشاره به رشد سالانه 11 درصدی مصرف سیمان کشور و رشد پروژه های عمرانی مورد نظردولت، افزود: این امر موجب شکاف بیشتر میان تولید و مصرف و افزایش بازار سیاه سیمان خواهد شد.
ابطحی تصریح کرد: باوجود تلاش های وزارت بازرگانی برای کنترل بازار سیمان و جلوگیری از ایجاد بازار سیاه، برخی مواقع در بازار سیاه قیمت هر تن سیمان 60 هزار تومان به فروش می رسد، این درحالی است که قیمت مصوب سیمان 32 هزار تومان است.
وی خاطرنشان کرد: درصورت ادامه روند عدم تناسب میان تولید و مصرف، مشکل بازار سیاه سیمان برطرف نخواهد شد.
نایب رئیس اول کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، خروج سیمان از سبد حمایتی را تنها راهکار اساسی برای حل مشکل سیمان دانست و افزود: سیمان نباید تابع عرضه و تقاضا باشد.
وی گفت: هم اکنون 200 میلیارد تومان منابع مالی درصنعت سیمان کشور مورد نیازاست که با خروج سیمان از سبد حمایتی و این که هر شش ماه انجمن متخصصان سیمان ووزارت صنایع و معادن قیمت تمام شده سیمان را استخراج و قیمت گذاری و برای طرح های سیمانی بودجه ای را درنظربگیرند ، شاهد افزایش تولید سیمان در شش ماه اول سال آینده به میزان 14 میلیون تن خواهیم بود.