به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه ایندیپندنت ،" اخضر ابراهیمی" دیپلمات سابق الجزایری همچنین گفت :این دو کشور به تنهایی یک راه حل جادویی ندارند و همه همسایگان عراق از جمله ترکیه، اردن و عربستان سعودی و همچنین اتحادیه عرب باید در یک راه حل از طریق گفتگو مشارکت داده شوند.
وی تصریح کرد: عراق به یک دولت جدید برای آغاز فرایند آشتی ملی که به عقب نشینی نیروهای خارجی منجر می شود، نیاز دارد و این به علت آن است که آمریکا، انگلیس و رهبران عراقی شسکت سیاست خود را در این کشور انکار می کنند.
نماینده سابق سازمان ملل متحد درعراق افزود:" آنها نمی خواهند بپذیرند که این فرایند کارساز نیست. این فرایند مدتها پیش فروپاشیده است. آنها باید بنشینند و چیز دیگری را پیشنهاد دهند. آنچه که ما به آن نیاز داریم؛ یک تلاش جدی در آشتی ملی است که هرگز صورت نگرفته است."
وی افزود: در زمینه برنامه آشتی ملی ، یک افزایش موقت در سطح نظامیان ممکن است ثابت کند که لازم باشد، اما بخشی از این فرایند باید تعهد جدی، روشن و آشکار برای عقب نشینی باشد و اینکه پایگاههای نظامی بیشتری در عراق وجود نداشته باشد . اینکه آیا این عقب نشینی ظرف شش یا هشت ماه صورت می گیرد، یا به یکباره، باید بخشی از گفتگوهای گسترده باشد."
نماینده سابق عنان در عراق در پاسخ به این سوال که آیا " پنجره فرصت " برای عراق بسته شده، گفت :" این پنجره هرگز بسته نیست. مسئله این است که چطور آن را دوباره باز کنیم، اما پس از اینکه چند هزار فرد دیگر کشته می شوند؟"
لازم به ذکر است که "جیمز بیکر" جمهوریخواه و"لی همیلتون" دموکرات اخیراً گزارشی را درباره وضعیت آمریکا درعراق و منطقه خاورمیانه عراق تهیه کرده اند و در آن از دولت این کشور خواسته اند تا برای بهبود وضعیت عراق با برخی قدرت های منطقه ای جمله ایران و سوریه همکاری کند.