قم - مدیرکل بهزیستی، گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نابینا و کم‌بینای شدید در قم تحت نظر داریم که نشان می‌دهد ۱۱ درصد معلولیت‌ها به بخش چشم و بینایی مربوط می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا سلیقه پیش از ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه از آغاز طرح غربالگری بینایی و تنبلی چشم در قم خبر داد.

وی گفت: این طرح حدود بیست سال است در کشور در سه سطح اجرا می‌شود که سطح اول توسط مربیان انجام می‌شود و در صورت تشخیص مشکل به سطوح دوم و سوم که اپتومتری است و چشم پزشکان هستند ارجاع داده می‌شود.

مدیرکل بهزیستی قم با بیان اینکه یکی از اهداف سازمان بهزیستی پیشگیری از معلولیت‌ها است، افزود: بیش از ۲۲ هزار معلول در قم زیر نظر این سازمان هستند.

با اقدامات پیشگیرانه می‌توان جلوی ۵۰ درصد معلولیت‌ها را گرفت

وی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه می‌توان جلوی ۵۰ درصد معلولیت‌ها را گرفت، تصریح کرد: در این راستا در برنامه ششم توسعه ماده ۷۵، مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج اجباری شده است تا ازدواج‌ها ایمن انجام شود.

سلیقه گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نابینا و کم‌بینای شدید در قم تحت نظر داریم که نشان می‌دهد ۱۱ درصد معلولیت‌ها به بخش بینایی مربوط می‌شود که در این راستا با این طرح به پیشگیری پرداخته و به ارائه خدمات به این افراد می‌پردازیم.

بهترین سن درمان تنبلی چشم زیر ۶ سال است

وی با اشاره به اینکه در تنبلی چشم بهترین سن درمان زیر ۶ سال است، افزود: در این بیماری ظاهر بیمار طبیعی است و تنها با معاینه تشخیص داده می‌شود که خوب است تا قبل از ۶ سال درمان شود که در غیر از این صورت ممکن است فرد دچار نابینایی و یا کم‌بینایی شدید شود.

مدیرکل بهزیستی عنوان کرد: مراسم افتتاحیه طرح غربالگری بینایی و تنبلی چشم در قم روز دوشنبه هفته جاری ساعت ۱۰ صبح با حضور مسئولان کشوری و استانی در تالار شهر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: مرحله اول این طرح که معاینه توسط مربیان است تنها ۲ هزار تومان هزینه از فرد گرفته می‌شود و در صورت نیاز تشخیص مشکل و ارجاع به سطوح و ارائه خدمات مراحل بعدی رایگان خواهد بود.

سلیقه ابراز داشت: طبق آمار ۷۸ هزار و ۳۷۰ کودک ۳ تا ۶ سال در قم وجود دارد که باید در این طرح مورد معاینه قرار بگیرند و در این راستا ۴۰۰ پایگاه در سطح شهر ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه در مناطق روستایی این طرح کاملاً رایگان است، گفت: در سال گذشته نزدیک به ۵۲ هزار نفر در سطح اول مورد معاینه قرار گرفتند که تعداد ۲ هزار و ۱۰۰ نفر به سطح دو ارجاع داده شدند که از این تعداد هزار و ۹۶۶ نفر برای درمان مراجعه کرده و در مجموع ۸۵۵ نفر مبتلا به انواع بیماری چشمی شناسایی شدند.

مدیرکل بهزیستی استان قم با بیان اینکه هدف عمده سازمان بهزیستی توسعه طرح‌ها در زمینه‌های مختلف معلولیت‌ها است، افزود: سال گذشته نزدیک به ۱۹ هزار کودک متولد شده را مورد معاینه قرار داده که ۴۰ نفر از آن‌ها ناشنوا بودند.

وجود ۶ هزار و ۵۰۰ معلول شدید در قم

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۰۰ ازدواج در استان قم ثبت شد، تصریح کرد: اگر این ازدواج‌ها با مشاوره ژنتیک صورت بگیرد می‌توان جلوی بسیاری از معلولیت‌ها را گرفت لذا در این راستا مراکز ژنتیک را توسعه خواهیم داد.

سلیقه به توسعه برنامه‌های و طرح‌های غربالگری و پیشگیرانه خبر داد و افزود: با این پیشگیری‌ها اکنون بیماری سندرم داون در چند سال گذشته به شدت کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه ۶ هزار و ۵۰۰ معلول شدید در استان تحت حمایت بهزیستی قرار دارند، گفت: همه دستگاه‌ها باید بدانند به یک معلول به چشم شهروند باید نگاه کنند و اقداماتی صورت دهند تا این افراد وارد اجتماع شود.