حسین کاظم پور اردبیلی در گفتگو با مهر گفت : به دنبال تصمیم اوپک مبنی بر کاهش یک میلیون و 200 هزار بشکه ای از سقف تولیدات اوپک ، ایران 176 هزار بشکه از تولیدات خود کاست تا علاوه بر تعمیر و نگهداری پالایشگاه ها ، پای بندی خود را نسبت به مراعات کاهش تولید به اثبات برساند.
وی درباره نحوه تعیین سهمیه ایران در اوپک گفت : وقتی در اوپک تصمیم به کاهش سقف تولیدات گرفته شد سقف تولید اعضا 28 میلیون بشکه در روز در نظر گرفته شد، که سهم ایران برای کاهش ، 176 هزار بشکه بود.
کاظم پور اردبیلی افزود : قبل از اجرای این تصمیم، ایران روزانه 4 میلیون و 110 تا 170 هزار بشکه در روز نفت تولید می کرد .
وی در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر این که آیا 60 دلار قیمتی مناسب برای هر بشکه نفت تولیدی اعضای اوپک است ، گفت : اعضای اوپک به تصمیم مشخصی برای تصمیمات خود درباره این دامنه قیمت نرسیده اند.
نماینده دائمی ایران در اوپک تصریح کرد : در گذشته عدد 25 دلار یک مبنا برای قیمت نفت اعضا بود و چنانچه قیمت ها در حول و حوش 3 دلاری آن قرار می گرفت، اوپک نسبت به تنظیم بازار تصمیم می گرفت .
وی گفت : اما امروز دیگر این مکانیزم اتوماتیک در یک سطحی از قیمت های مشخص شده ، مد نظر سازمان نیست .
کاظم پور اردبیلی ادامه داد : اوپک درحالی نسبت به کاهش سقف تولیدات خود به میزان یک میلیون و 200 هزار بشکه تصمیم گرفته است که بشکه های نفت اعضای اوپک همان موقع در بازار بیش از 60 دلار داد وستد می شد.
وی اضافه کرد : برهمین اساس، می توانیم بگوییم کاهش یک میلیون و 200 هزار بشکه از سقف تولیدات اوپک به این معناست که 60 دلارهم دامنه قیمت مورد نظر اوپک نیست.
نماینده دائمی ایران در اوپک از دیگر دلایل تصمیم اوپک در اجلاس دوحه را عملکرد مالی در بخش نفت دانست و افزود : حرکت های سود جویانه و سفته بازی در بازار نفت موجب نوسانات شدید قیمتهای نفت فراتر از تغییرات در بنیان اساسی بازار (عرضه و تقاضا ) شده بود.
وی گفت : برهمین اساس، اوپک نسبت به تنظیم بازار با کاهش تولید تصمیم گرفت تا نقش سودجویان در بازار کمترشده و با محدودیت اعمال در نوسانات شدید قیمت نفت برای آنها ایجاد شود .
به اعتقادی وی ، اثرات بازارهای مالی در قیمت نفت که باعث نگرانی تولید و مصرف کننده نفت شده، باید مورد بررسی و گفتگو قرار گیرد .
وی تصریح کرد : سمیناری نیز به زودی میان کشورهای عضو اوپک به منظور بررسی اثرات ورود و خروج بازارهای مالی در آتی بازارهای آتی نفت برقیمتهای فیزیکال ( نفت خام اصلی ) برگزار می شود.