هادی احمد نیا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بعد از انقلاب نرخ بیسوادی در استان زنجان کاهش یافته است، افزود: براساس سرشماری سال ۸۵ نرخ باسوادی در استان زنجان در رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ سال معادل ۹۰.۸ درصد بود که این نرخ در سال ۹۰ به ۹۲.۶ درصد و در سال ۹۵ به ۹۵.۱ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه نرخ باسوادی مردان زنجانی ۹۷ درصد و بانوان ۹۳.۳ درصد است، گفت:براساس آمار مرکز ایران تعداد بیسوادان در رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در سطح استان زنجان بیش از ۳۳ هزار بیسواد است که این آمار ۵۲ هزار نفر در سال ۹۰ بوده است که خوشبختانه ۱۹ هزارنفر کاهش بیسواد در استان را شاهد هستیم.
احمدنیا اظهار کرد: معاونت سوادآموزی در راستای جلوگیری از افزایش بیسوادی در استان نسبت به اجرای طرح آموزش اولیاء بیسواد دانش آموزان تاکید جدی دارد.
معاون سواد آموزی استان زنجان با بیان اینکه پتانسیل استان زنجان در آموزش سواد آموزی بالا است، گفت: وجود حتی یک بیسواد در استان اهمیت زیادی دارد و باید تحت پوشش قرار بگیرد زیرا هدف سازمان، ریشه کنی این معضل فرهنگی در جامعه است و در این میان شهرستانهای ابهر و زنجان بیشترین باسوادی را دارند و در این میان شهرستانهای ماهنشان ، طارم و ایجرود کمترین نرخ باسوادی را دارد.
احمد نیا یادآورشد: نهضت سوادآموزی بر آموزش ۱۰۰ درصد اولیا ء دانش آموزان تاکید دارد چرا که نرخ باسوادی در بین اولیای دانش آموزان باعث ارتقای تعلیم و تربیت دانش آموزان می شود و در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر است.