یک روزنامه اسرائیلی مدعی شد که روسیه آماده است از وضع تحریم های نه چندان سنگین علیه ایران حمایت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هاآرتص،  سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در حاشیه کنفرانس دمکراسی و توسعه خاورمیانه که روز گذشته در اردن برگزار شد؛ اعلام کرد: کشورش آماده است تا از پیش نویس قطعنامه سه کشور اروپایی علیه ایران حمایت کند.

بر اساس این گزارش، لاوروف در گفتگو با خبرگزاری اینترفاکس اعلام کرد: روسیه این تحریم ها را برای جلوگیری از دست یابی احتمالی ایران به سلاح های هسته ای مفید می داند.

در این کنفرانس وزیران امورخارجه آمریکا، آلمان،فرانسه و انگلیس نیز حضور داشتند که در همین رابطه کاندولیزا رایس، وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد: آمریکا از سیاستهای روسیه درباره ایران ناراضی است و مدت زیادی طول کشیده تا روسیه با نظر سایر کشورهای گروه 1+5 مبنی بر اعمال تحریم علیه ایران موافقت کند.

بر همین اساس لاوروف روز گذشته اعلام کرده بود که با اعمال تحریم های سنگین علیه ایران مخالف است، زیرا این تحریم ها سبب قطع همکاری ایران با آژانس خواهد شد.

بر اساس گفته های لاوروف تحریم های پیشنهادی از سوی کشورهای اروپایی علیه ایران شامل جلوگیری از ورود تجهیزات ساخت سلاح های هسته ای و فناوری های مربوط به آن به ایران است .

بر اساس گزارش هاآرتص، چین هنوز با  طرح پیشنهاد کشورهای اروپایی موافقت نکرده و این کشورها در تلاش هستند چین را نیز با خود همراه نمایند.

از سوی دیگر، فرانسه درخواست تشکیل نشست گروه 1+5 را داده که این نشست به احتمال زیاد در هفته جاری و در سطح وزیران امور خارجه این کشورها برگزار می شود. 

لازم به ذکر است در کنفرانس دیروز خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، نیز حضور داشت و از برگزاری نشست گروه 1+5  حمایت کرد.

بر همین اساس آمریکا در تلاش است در نشست هفته جاری با توسل به فصل هفت منشور سازمان ملل متحد، تحریم هایی را  علیه ایران اعمال کند.

 فصل هفتم منشور به سازمان ملل متحد این امکان را می دهد تا تحریم هایی را علیه ایران اعمال کند واین در حالی است که محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، خواستار نرمش کشورهای عضو گروه 1+5 در مورد برنامه هسته ای ایران شده است. 

یاد آور می شود آمریکا و متحدان اروپاییش درجستجوی اعمال تحریمهایی علیه ایران با استناد به فصل 7 منشور سازمان ملل متحد هستند که به طور حقوقی تمام اعضای شورای امنیت  را موظف می کند که از تدابیر تنبیهی اطاعت کنند .

سه کشور آلمان ، فرانسه وانگلیس پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی را تدوین و توزیع کردند که در آن تجارت کالاهایی که مربوط به برنامه موشکی و هسته ای ایران می شود ممنوع شده است. محدویتهای مالی و مسافرتی روی اشخاص و سازمانهای
درگیر دراین بخشها نیز درنظرگرفته شده است .

از سویی، روسیه و چین که روابط فشرده ای با ایران در زمینه انرژی و اقتصاد دارند؛ تلاش کرده اند تا لحن این قطعنامه نرم تر شود ، در حالیکه آمریکا امیدوار است که این قطعنامه تقویت شود .