خمین- مشاور وزیر و مدیرکل امور زنان روستایی و عشایر وزارت جهاد کشاورزی گفت: رفع موانع اعطای تسهیلات به فعالیت های اشتغالزای زنان روستایی ازجمله مشکلات وثیقه، ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، فروغ السادات بنی هاشم پیش از ظهر چهارشنبه در جشنواره کارآفرینی و اشتغال روستایی در روستای کفسان خمین اظهار داشت: بسیاری از غرفه های این جشنواره توسط زنان مدیریت می شود، چراکه زنان روستایی در رشد و توسعه فعالیت اقتصادی خانواده نقش اساسی ایفا می کنند.

وی بیان کرد: همچنین زنان روستایی نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت می کنند و مهمترین دغدغه آنها اشتغال فرزندانشان است.

بنی هاشم ادامه داد: کارآفرینان زن روستایی به دنبال بسط و توسعه اشتغال برای فرزندانشان هستند که در این راستا نیازمند حمایت دولت می باشند.

وی تصریح کرد: تهیه وثیقه و ضمانت نامه بانکی برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی با اشتغال های خرد و خانگی مطابقت چندانی ندارد، چرا که زنان در تهیه وثیقه ناتوان هستند از این رو دولت و مسئولان باید در کنار آیین نامه شرایط ویژه و دستور العمل هایی برای این زنان فراهم کنند.

مشاور وزیر و مدیرکل امور زنان روستایی و عشایر وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: متقاضیان از صندوق اعتبارات خُرد بدون دریافت وثیقه و ضمانت توانسته اند تسهیلات دریافت کنند و طی یک سال گذشته هیچ گونه معوقه ای در بازپرداخت این تسهیلات وجود نداشته است.

بنی هاشم عنوان کرد: بانک های عامل نیز بایستی به سرمایه های اجتماعی روستایی و تشکل های روستایی اعتماد و زمینه پرداخت تسهیلات را به فعالیت های اقتصادی روستایی فراهم کنند.

وی دغدغه دیگر اشتغال روستاییان و زنان را بازاریابی برای محصولات تولیدی دانست و اظهار داشت: باید از ظرفیت ها و امکانات استان و شهرستان در زمینه فروش و بازاریابی محصولات استفاده شود و برگزاری جشنواره ها می تواند فرصت مناسبی برای ارایه محصولات باشد.

مشاور وزیر و مدیرکل امور زنان روستایی و عشایر وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: دسترسی نداشتن به بازار منطقه ای و بین المللی دغدغه دیگر کارآفرینان روستایی است که نیازمند حمایت و توجه دولت می باشد.

بنی هاشم تصریح کرد: حمایت دولت به منظور ظرفیت سازی در راستای آموزش علمی، فنی و کارآمد کار آفرینی و بازاریابی می تواند بسیاری از دغدغه های فعالان اقتصادی روستایی را کاهش دهد.

وی ایجاد صنایع بسته بندی محصولات تولید با نشان تجاری را در امر بازاریابی مهم دانست و گفت نمایشگاه های دایمی عرضه محصولات  و اطلاع رسانی و آگاه سازی می تواند به توسعه بازاریابی کمک کند ،در اکثر شهرها بازار محلی وجود دارد اما غرفه ای ویژه برای زنان به چشم نمی خورد تا بتوانند محصولات تولیدی خود را در این بازارها عرضه کنند.

مشاور وزیر و مدیرکل امور زنان روستایی و عشایر وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود اینکه در اراک فروشگاه دائمی عرضه محصولات به عنوان مرکز رشد راه اندازی شده و در این فروشگاه غرفه برای زنان روستایی اختصاص یافته اما اطلاع رسانی در این زمینه کمرنگ است و به این امر بیشتر باید توجه شود.