یک نویسنده کتاب کودک و نوجوان معتقد است کتاب‌های علمی در حوزه‌ محیط زیست برای آموزش مفاهیم به کودکان راهگشا نبوده‌اند.

آتوسا صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مشکلات بی‌شمار زیست‌محیطی که در جامعه‌ی جهانی و مخصوصاً کشورمان ایران با آن روبه‌روییم؛ عزم جمعی را می‌طلبد و خوب است ناشران و نویسندگان کودک و نوجوان، به درستی اهمیت این موضوع  را دریابند و توجه مربیان و والدین را با چاپ کتاب، برگزاری کارگاه و بعد هم جشنواره هایی چون جشنواره سپیدار به این نکته‌ مهم جلب کنند.

این نویسنده و مترجم ادامه داد:با این حال  هر حرکتی در حوزه محیط زیست  از سوی تک‌تک افراد نیاز به فرهنگ‌سازی دارد و بنیادین‌ترین روش آن آموزش به  خردسالان و کودکان است، به همین دلیل است که در این راستا کتاب و ادبیات تأثیرش بسیار درونی و ماندگار است.

صالحی در تکمیل سخنانش به رویکردها جهانی اشاره داشت: در کشورهای غربی هم می‌بینیم که امروزه توجه به زبان داستانی و یا انیمیشن و فیلم بیش از قدیم برای انتقال پیام‌های زیست‌ محیطی اهمیت پیدا کرده و می‌تواند زمینه‌سازی برای یادگیری‌های فراگیرتر باشد.

نویسنده «فرزند سیمرغ»، یکی از ضرورت‌های قابل بحث را حمایت آموزش و پرورش از فعالیت‌های فرهنگی هنری خواند: ما در بحث آموزشی خلاء‌هایی داریم. لذا مکمل فعالیت‌هایی که ناشران و نویسندگان در ارتباط با آشنا کردن کودکان و نوجوانان با مقوله محیط زیست انجام می‌دهند، برنامه‌هایی است که آموزش و پرورش باید داشته باشد. اما متأسفانه همچنان این نهاد از امکاناتش حداقل استفاده را هم نمی‌کند گمان می کنم در این میان طرح مدارس سبز هم جدی گرفته نشده است.